eur:
392.82
usd:
367.88
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

80 tonna gyümölcsöt adott el a NAV

Csaknem 30 millió forint adóhiányt tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Budapesti Nagybani Piac egyik nagykereskedőjénél, akinél a be nem fizetett köztartozás miatt lefoglalt gyümölcs értékesítéséből 4,2 millió forint azonnal be is folyt a központi költségvetésbe.

Az adóhatóság hétfői tájékoztatása szerint a NAV munkatársai a piacon ellenőrizték azt a nagykereskedőt, amelyik egy másik uniós tagállamból Magyarországra érkező szállítmányát nem jelentette be az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerbe (ekáer).

Az alaposabb vizsgálat kiderítette, hogy a gazdálkodó egy olyan láncolat tagja, amelyik a zöldségek és gyümölcsök uniós beszerzésekor átszámlázásokkal kerüli el az általános forgalmi adó fizetését.

A NAV végrehajtói lefoglaltak a nagykereskedőnél 22 tonna narancsot és 54 tonna görögdinnyét, hogy az azokból származó bevétel fedezhesse a jelentős adótartozás egy részét - közölte az adóhivatal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×