eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Három időközi önkormányzati választást tartanak ma

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást.

A Nógrád megyei Kutasón azért kellett időközi választást kiírni, mert a 2014 őszén megválasztott képviselő-testület feloszlatta magát március végén. A választásra jogosult 92 lakos három polgármesterjelöltre szavazhat, ketten függetlenként indulnak, harmadik társuk a Magyar Munkáspárt színeiben. A négytagú képviselő-testületbe tíz jelölt szeretne bekerülni, ketten a Magyar Munkáspárt színeiben indulnak, nyolcan függetlenként. Az időközi választáson a feloszlatott képviselő-testület minden tagja újra elindul.

A Komárom-Esztergom megyei Dunaalmás községben ugyancsak a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak időközi választást. A polgármesteri posztért hárman indulnak: itt is két független jelölt mellett indul a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje. A hat képviselői helyre 15 jelölt pályázik, egyikük a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, a többiek függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 1200-an szerepelnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszálláson egyéni választókerületi képviselőt választanak, miután a kerület eddigi képviselője március 31-én lemondott. A képviselői helyért öt jelölt indul: ketten függetlenként, egy jelölt a Fidesz-Kisújszállási Nagykun Polgári Kör, egy a Jobbik és egy a Magyar Munkáspárt színeiben. A névjegyzékben mintegy ezer választópolgár szerepel.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×