eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

Kalandoroktól tart a Budapesti Közlekedési Központ - lapszemle

A Népszabadság értesülése szerint a Budapesti Közlekedési Központ előzetes felhívást tett közzé 150 csuklós autóbusz szolgáltatásának megrendelésére.

Míg a főváros elvileg a kormánydöntésre vár, addig a Népszabadság értesülése szerint a Budapesti Közlekedési Központ előzetes felhívást tett közzé 150 csuklós autóbusz szolgáltatásának megrendelésére. Kalandorok kíméljenek! - mindössze ennyit akartunk elérni a felhívással nyilatkozta a lapnak Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója.

Sokkal kevesebb pontot értek el a középiskolákba felvételiző diákok a központi felvételin, mint az előző években – írja a Magyar Nemzet a 2016-os központi felvételik Oktatási Hivatal által összegzett adataira hivatkozva. Kiemelik, hogy a nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezők átlagpontszáma drámaian leromlott: míg 100-bólt tavaly átlagosan 69,6 pontot értek el, addig idén több mint 12 ponttal kevesebbet sikerült szerezniük.

A Magyar Idők Schmidt Mária történésszel készített interjút, aki a 21. század elején Európa lakóira leselkedő veszélyekre figyelmeztet Veszélyzónában című új esszékötetében. Schmidt Mária szerint kockán forognak hagyományos értékeink, az Európai Unió "széttöredezni látszik", a britek esetleges kilépése pedig "kiszámíthatatlan folyamatokat" indíthat el.

Egy hónap alatt másfélszeresére nőtt a diagnosztizált nemi betegek száma, így idén áprilisig már 396 gonorrhoeás és 182 szifiliszes beteget jelentettek az országban – tudta meg a Magyar Nemzet. Az Országos Epidemiológiai Központ lap által ismertetett jelentéséből az is kiderül, hogy 2015-ös év azonos időszakához képest közel 50 százalék növekedett a szifiliszes megbetegedések száma.

A Népszabadság arról értesült, hogy vizesedés teszi használhatatlanná Orosházán a kórház a nemrég átadott új műtéti tömbjét. Az eset a lap szerint azért is meglepő, mert az épületre olyan sokat költöttek, hogy a jelentős túlárazás miatt már szinte alig futotta a műszerek beszerzésére.

30 millió korsóval több sör fogyhat idén a nyári sportesemények miatt, mint egy átlagos évben – erről már a Magyar Idők közöl cikket. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a lapnak elmondta, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia ideje alatt 2,5-3 százalékos növekedésre számítanak a söreladásból, ami azt jelenti, hogy a sörből 150 ezer hektoliterrel isznak többet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×