eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Másodfokú riasztás a zivatarveszély miatt három megyében

Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye több járására már kiadták a narancssárga, vagyis másodfokú riasztásokat a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken már a következő órákban készülni kell olyan zivatarra, amelyet viharos szél, nagy méretű jég kísérhet és rövid idő alatt jelentős mennyiségű eső is lehullhat.

Az  vasárnap az MTI-hez eljuttatott, éjfélig szóló Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a nap folyamán az egész országban várható heves zivatar, felhőszakadás. Budapesten és Pest, valamint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú, Nógrád megyében csak a felhőszakadás miatt van érvényben narancssárga figyelmeztetés. A többi megyében citromsárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták, hogy a késő esti órákig dél, délkelet felől egyre többfelé alakulhatnak ki az intenzív záporok mellett zivatarok, amelyek fokozatosan észak, északnyugat felé terjeszkednek. Nagyobb számban a Dunától keletre lehetnek zivatarok. Ilyen zivatar vagy intenzív zápor környezetében lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék és szélerősödés is előfordulhat.

A Dunától keletre lehet olyan felhőszakadás, amely alatt akár 30-60 milliméternyi eső hullhat. Emellett helyenként (főként keleten) heves zivatar is kialakulhat, amelyet 90 kilométer/óránál erősebb szél kísér és akár 2 centiméternél is nagyobb jégdarabok eshetnek. Várhatóan a késő esti óráktól a hétfő hajnali órákig az intenzív záporos, zivataros zóna az ország északi, északnyugati területeire és a Dunántúlra helyeződik át helyenként felhőszakadás kíséretében.

Hétfőre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a heves zivatar és a felhőszakadás miatt. A meteorológiai szolgálat azt írta: hétfőn napközben egyre inkább már csak keleten és délen fordulhatnak elő zivatarok. Keleten helyenként heves zivatarra is van esély a vasárnapihoz hasonló kísérőjelenségekkel - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×