Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lezárhatják a Megyeri hidat - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Folyamatosan nő a fegyelmi eljárások száma az általános iskolákban - derül ki a Magyar Nemzetből. A Népszabadság arról ír, hogy továbbra is elégedetlen a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók egy része

Folyamatosan nő a fegyelmi eljárások száma az általános iskolákban - derül ki a Magyar Nemzetből. Az Oktatási Hivatal jelentése szerint egyre nagyobb arányban – csaknem negyedrészben – általános iskolások követnek el súlyos szabálysértéseket. Ezek a fiatalok többnyire túlkorosak, sok közöttük a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerek. Az iskolájukból kizárt diákok negyede máshol sem folytatja a tanulmányait.

A Népszabadság arról ír, hogy továbbra is elégedetlen a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók egy része. A lapnak a fekete ruhás ápolónőként ismertté vált Sándor Mária azt mondta: a bejelentett béremelés nem fogja itthon tartani a szakdolgozókat. Az oktatásügy helyzetéről Pukli István, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója beszélt a lapnak, s azt mondta: ősztől radikális üzemmódra váltanak.

A Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Nemzeti Bank hitelprogramjai lendületet adtak a gazdaságnak, de már inkább a piacra jutásban kellene segíteni a kkv-szektort – mondta a Magyar Időknek Lőrincze Péter. Az OECD mellett működő Üzleti és Ipari Tanácsadó Bizottság alelnöke szerint egy járulékcsökkentéssel párhuzamosan végrehajtott béremeléssel mindenki jól járna: nem nőne a cégek terhe, a dolgozó többet vinne haza, megugrana a fogyasztás, ezzel pedig emelkednének az állami költségvetési bevételek is.

Két éven át ötszázötvenmillió forintért vásárol hirdetési felületeket a Budapesti Közlekedési Központ, hogy megismertesse az utasokkal az elektronikus jegyrendszer használatát - tudta meg a Magyar Idők. A társaság július 29-ig várja az ajánlatokat a feladatra. A BKK néhány napja a független mérnöki feladatok ellátására is tendert hirdetett 350 millió forint értékben.

A Népszabadság arról ír, hogy már ideiglenes forgalomba helyezési engedélye sincs a Megyeri hídnak. A döntés mögött az állam és Szigetmonostor önkormányzata közti évtizedes vita áll. A lap szerint, ha nem jutnak dűlőre, a szabályozás értelmében le kellene zárni az engedély nélkül működő hidat.

Kiköltözteti otthonából a MÁV Szimfonikusokat az állam, és elajándékozza a Károlyi-palotát – írja a Magyar Nemzet. A Múzeum utcai épület – a parlamenti többség döntése értelmében – egy egyházi vagyonkezelőhöz kerül.

Egyre többször és egyre többet fizetünk bankkártyával, több az elfogadóhely, miközben közel két év óta először csökkent a kártyás készpénzfelvételek értéke is az idei első negyedévben – összegzi az adatokat a Portfólió. A portál szerint rossz hír, hogy még mindig 1,8-szer több pénzt veszünk fel a kártyánkkal, mint amennyit vásárolunk vele.

Olyan mértékben halmoznak fel készpénzt a profi befektetési szakemberek, amire több, mint egy évtizede nem volt példa. Mindezt úgy, hogy alapvetően még növekedést várnak a világgazdaságtól és a vállalati profitokkal szemben is egyre kedvezőbbek az elvárások. A napi.hu szerint ezt akár vételi jelzésként is lehet értékelni.

Hamarosan ötven, nagy befogadóképességű elektromos vonatra ír ki közbeszerzési pályázatot a MÁV – olvasható a Pénzcentrum oldalán. A hatszáz férőhelyes emeletes vonatokkal az elővárosi közlekedést szeretnék javítani.