eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Lezárhatják a Megyeri hidat - lapszemle

Folyamatosan nő a fegyelmi eljárások száma az általános iskolákban - derül ki a Magyar Nemzetből. A Népszabadság arról ír, hogy továbbra is elégedetlen a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók egy része

Folyamatosan nő a fegyelmi eljárások száma az általános iskolákban - derül ki a Magyar Nemzetből. Az Oktatási Hivatal jelentése szerint egyre nagyobb arányban – csaknem negyedrészben – általános iskolások követnek el súlyos szabálysértéseket. Ezek a fiatalok többnyire túlkorosak, sok közöttük a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerek. Az iskolájukból kizárt diákok negyede máshol sem folytatja a tanulmányait.

A Népszabadság arról ír, hogy továbbra is elégedetlen a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók egy része. A lapnak a fekete ruhás ápolónőként ismertté vált Sándor Mária azt mondta: a bejelentett béremelés nem fogja itthon tartani a szakdolgozókat. Az oktatásügy helyzetéről Pukli István, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója beszélt a lapnak, s azt mondta: ősztől radikális üzemmódra váltanak.

A Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Nemzeti Bank hitelprogramjai lendületet adtak a gazdaságnak, de már inkább a piacra jutásban kellene segíteni a kkv-szektort – mondta a Magyar Időknek Lőrincze Péter. Az OECD mellett működő Üzleti és Ipari Tanácsadó Bizottság alelnöke szerint egy járulékcsökkentéssel párhuzamosan végrehajtott béremeléssel mindenki jól járna: nem nőne a cégek terhe, a dolgozó többet vinne haza, megugrana a fogyasztás, ezzel pedig emelkednének az állami költségvetési bevételek is.

Két éven át ötszázötvenmillió forintért vásárol hirdetési felületeket a Budapesti Közlekedési Központ, hogy megismertesse az utasokkal az elektronikus jegyrendszer használatát - tudta meg a Magyar Idők. A társaság július 29-ig várja az ajánlatokat a feladatra. A BKK néhány napja a független mérnöki feladatok ellátására is tendert hirdetett 350 millió forint értékben.

A Népszabadság arról ír, hogy már ideiglenes forgalomba helyezési engedélye sincs a Megyeri hídnak. A döntés mögött az állam és Szigetmonostor önkormányzata közti évtizedes vita áll. A lap szerint, ha nem jutnak dűlőre, a szabályozás értelmében le kellene zárni az engedély nélkül működő hidat.

Kiköltözteti otthonából a MÁV Szimfonikusokat az állam, és elajándékozza a Károlyi-palotát – írja a Magyar Nemzet. A Múzeum utcai épület – a parlamenti többség döntése értelmében – egy egyházi vagyonkezelőhöz kerül.

Egyre többször és egyre többet fizetünk bankkártyával, több az elfogadóhely, miközben közel két év óta először csökkent a kártyás készpénzfelvételek értéke is az idei első negyedévben – összegzi az adatokat a Portfólió. A portál szerint rossz hír, hogy még mindig 1,8-szer több pénzt veszünk fel a kártyánkkal, mint amennyit vásárolunk vele.

Olyan mértékben halmoznak fel készpénzt a profi befektetési szakemberek, amire több, mint egy évtizede nem volt példa. Mindezt úgy, hogy alapvetően még növekedést várnak a világgazdaságtól és a vállalati profitokkal szemben is egyre kedvezőbbek az elvárások. A napi.hu szerint ezt akár vételi jelzésként is lehet értékelni.

Hamarosan ötven, nagy befogadóképességű elektromos vonatra ír ki közbeszerzési pályázatot a MÁV – olvasható a Pénzcentrum oldalán. A hatszáz férőhelyes emeletes vonatokkal az elővárosi közlekedést szeretnék javítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×