eur:
395.64
usd:
371.94
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Csak elektromos autók járhatnának Németországban? - lapszemle

A Népszabadság szerint a Keleti pályaudvaron toboroz munkatársakat a MÁV. Újra kimondatná a párt több meghatározó politikusa az LMP kongresszusával, hogy önállóan készülnek a 2018-as választásra – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Népszabadság szerint a Keleti pályaudvaron toboroz munkatársakat a MÁV, a hangosbeszélő is arra buzdítja a vonatokon az utasokat, hogy csatlakozzanak a céghez. A MÁV dolgozók szerint a munkaerőhiány egyik oka az alacsony kereset. Egy kezdő mozdonyvezető például pótlékokkal együtt havi nettó 160-190 ezer forint között kereshet a MÁV-nál, idehaza magáncégeknél azonban ennek akár a dupláját is megkaphatja, külföldön pedig még többet.

A kormány - a közúti fuvarozói adatszolgáltatáshoz hasonlóan - bevezetné a vasúti szállítmányok online nyomon követését is, elektronikus vasúti áruforgalom-ellenőrző rendszer néven - számol be a Magyar Idők. A hazai vasút-társaságokat

Újra kimondatná a párt több meghatározó politikusa az LMP kongresszusával, hogy önállóan készülnek a 2018-as választásra – tudta meg a Magyar Nemzet. A javaslatot beterjesztők abban bíznak, hogy gyakorlatilag egyhangúlag dönthet így a párt legfőbb döntéshozó fóruma. Szél Bernadett, az LMP társelnöke a lap megkeresésére megerősítette az értesülést, és emlékeztetett, hogy Schiffer András távozása után már jelezték, hogy van, ami változatlan marad. Ez pedig a szövetségi politika.

Nyilvánosságra hozza a Nemzeti Emlékezet Bizottsága az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorló gépezet kulcsszereplőinek, a Nagy Imre-pert előkészítő, úgynevezett K részleg belügyeseinek nevét - közli a Magyar Idők. A Nagy Imre miniszterelnök kivégzésének és újratemetésének emléknapjához kapcsolódva bemutatandó Kék füzet a cikk szerint pontos képet ad a Kádár-rezsim legmegbízhatóbb elvtársainak életútjáról.

Máris tiltakozik Szerbia, mert a magyar hatóságok a hétfőn elfogadott módosítás értelmében visszakísérik a határra a kerítés 8 kilométeres közelében feltartóztatott migránsokat. Szerbia nem engedi meg, hogy Magyarországról vagy bármely más országból erővel küldjenek vissza migránsokat a területére, és magyarázatot fog kérni a magyar hatóságoktól az új törvényről – jelentette ki a szerb szociálisügyi miniszter.

Negyedével csökken a kivágásra ítélt fák száma az Orczy-kertben, 135 helyett 101 fát pusztítanak el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovica Campusának beruházása miatt - írja a Népszabadság az egyetem tegnapi lakossági fórumára hivatkozva. A VIII. kerület nem ajánlott fel elég területet a fapótlásra, ezért az ültetések egy részét pénzben váltják meg. Ehhez várják a lakosság ötleteit, hová kerüljenek az új fák a környéken.

Elkelt Budapest első designhoteljeinek egyike - tudta meg a Napi.hu. A Lánchíd 19 hotelt egy ukrán hátterű pénzügyi befektető társaság vásárolta meg. Az adásvételi megállapodás értelmében a Duna-Resort még 15 évig üzemelteti a szállodát, amelynek neve és stílusa is változatlan marad.

A Portfolion arról olvashatnak, hogy Norvégia után Németországban is betiltanák a benzines és a dízeles autókat. Előbbiben 2025-től, utóbbiban pedig a német gazdasági miniszterhelyettes szavai szerint 2030-tól csak olyan autókat regisztrálhatnak a hatóságok, amelyek nem bocsátanak ki káros anyagot. Eszerint a teljes német autópiac átállhat az elektromos autókra.

A pénzcentrum.hu arról ír, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a tiszta nyereség 30 százalékát osztja szét az Európa Bajnokságon szereplő válogatott játékosai között, ám minden mérkőzésnek más díjazása van, a továbbjutást pedig külön prémiummal jutalmazzák. Augusztusban lesz végleges, hogy melyik csapat mennyit kap, attól függően, hogy ki ellen játszik és meddig jut a tornán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×