eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lecsillapodtak a kedélyek a kiskunhalasi fogadóközpontban

Szerda estére lecsillapodtak a kedélyek a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol háromszáz menekültügyi őrizetes jobb körülményeket, gyorsabb ügyintézést követelt és kitöréssel fenyegetőzött - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában.

A közmédia tudósítója azt mondta, bár tíz-húsz ember még skandálja, hogy szabadságot követel, az elmúlt órákhoz képest jelentősen csökkent a feszültség, a rendőrök meg tudták nyugtatni a tömeget.

Este hatkor már csillapodni kezdtek a kedélyek, nemrég pedig a tiltakozók nagy része visszatért szállására - jegyezte meg.

Korábban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy az ötszáz közül mintegy háromszáz menekültügyi őrizetes követeléseket fogalmazott meg, "a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva" elégedetlenségének adott hangot. Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója délután azt mondta az M1 aktuális csatorna műsorában: folyamatosan tárgyalnak a migránsok szószólóival, és sem a menekültügyi őrizetesek kitörése nem valószínű, sem az, hogy megtámadják a rendőröket. Hangsúlyozta: a törvények a külföldiekre és a migránsokra is vonatkoznak. Sem arra nincs lehetőség, hogy módosítsák a jogszabályilag előírt eljárási határidőket az illegális bevándorlók nyomására, sem pedig arra, hogy nyílt táborokba tegyék át őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×