eur:
392.99
usd:
367.59
bux:
65949.25
2024. április 24. szerda György

Magyar cég szállíthat napelemes utcalámpákat Szudánba

A csarodai Bereg Led Kft. 2,2 millió euró (683 millió forint) értékben szállíthat utcai világításra szolgáló napelemes lámpatesteket Szudánba - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőosztálya hétfőn az MTI-vel.

A tárca tájékoztatása szerint az üzletkötés a Kartúmban egy éve működő Szudáni-Magyar Kereskedőház, valamint a kairói magyar nagykövetség támogatásával és együttműködésével valósult meg, és így a magyar kormány déli nyitási politikájának újabb sikereként értékelhető.

Az egyedi magyar technológiával készülő, szabadalommal védett termékek Szudán Észak-Darfúr tartományának székhelyén, el-Fásirban világítanak majd meg mintegy 20 kilométernyi utcaszakaszt - írták, hozzátéve, hogy a lámpatestek telepítését várhatóan a nyár elejére fejezik be.

A KKM megjegyezte továbbá, hogy a Bereg Led Kft.-nek jó esélyei vannak arra, hogy a mostani projekt megvalósítása után további szerződéseket kössön közterek megvilágítására Szudán más részein is.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×