eur:
394.62
usd:
369.62
bux:
65600.84
2024. április 23. kedd Béla

Tuzson: tíz nap alatt le lehet zárni a román határt szükség esetén

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint még nem lehet tudni, hogy szükség lesz-e a magyar-román határon kerítés építésére, de ha igen, Magyarország tíz nap alatt képes felépíteni.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatornán péntek este emlékeztetett: 80 milliárd forintot költött a magyar állam az elmúlt évben a migránsválság kezelésére. Megjegyezte: ehhez képest kevés pénzügyi segítséget, mindössze 3 milliárd forintot kapott az ország az Európai Uniótól.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a migránshelyzet kezelése ugyanakkor folyamatos kiadásokat jelent. Az elkövetkező időszakra 7 milliárd forintot különített el a kormány védekezési célra - tette hozzá.

Tuzson Bence ugyanakkor hangsúlyozta: a migránsválságban nem a pénzügyi szempontok a legfontosabbak, hanem az, hogy meg kell védeni a magyar állampolgárokat, és fenn kell tartani a biztonságot az országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×