eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Átadták a felújított pszichiátriai osztályt a Merényi kórházban

Átadták a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Merényi Gusztáv Kórház telephelyén lévő felújított pszichiátriai osztályát pénteken, a beruházás 69 millió forintba került.

Vályi-Nagy István, az intézmény főigazgatója az eseményen elmondta, a 64 ágyas pszichiátriai osztály teljes körű, a 69 ágyas pszichiátriai rehabilitációs osztály pedig részleges felújításon esett át.

A beruházás során - amely tavaly decemberben kezdődött - teljesen átalakították, biztonságosabbá tették a kórház zártosztályát, valamint gerontopszichiátriai részleget alakítottak ki, ahol, szintén elkülönítve, az idős betegeket tudják kezelni - ismertette a főigazgató.

A felújítás részeként megújult a pszichiátriának helyet adó épület tetőszerkezete, a kórtermeket kifestették, új vizesblokkokat alakítottak ki és kicserélték a bútorzatot. Ezeken kívül - folytatta a főigazgató - a biztonság növelése érdekében az épületet bekamerázták.

Vályi-Nagy István beszámolt arról is, hogy az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Merényi telephelyén európai uniós forrásból megújították a traumatológiai pavilon homlokzatát és új nyílászárók kerültek az épületre. Ezen kívül 300 millió forintból új képalkotó diagnosztikai eszközöket vásároltak.

A főigazgató elmondta azt is, hogy a pszichiátriai osztály beruházására 40 millió forintot a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a vis maior keretéből adott, a fennmaradó 29 millió forintot az intézmény saját forrásából biztosította.

Németh László, az ÁEEK főigazgatója arról beszélt, hogy a pszichiátriai betegek ellátásának javítása a kormány egészségpolitikájának egyik fontos célja, tekintettel arra, hogy 2007-ben bezárták az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet.

Az ÁEEK alapvető feladata az egészségügyi vagyonnal való hatékony gazdálkodás és üzemeltetés támogatása - mondta, hozzátéve, sok a jogos elvárás, de minden szakmai lehetőséget kihasználva próbálnak megfelelni a korszerű ellátási igényeknek.

Emlékeztetett, az uniós fejlesztési projekteknek köszönhetően az elmúlt öt évben 322 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések, részleges vagy teljes felújítások, és 100 milliárd forint értékben gép-, illetve műszerbeszerzések.

Németh László megjegyezte ugyanakkor, hogy a fővárosi egészségügyi intézmények infrastruktúrája megújításra szorul.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×