eur:
394.4
usd:
370.04
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Két év alatt 4,8 milliárd forinthoz juthat a Fiumei úti sírkert

Két év alatt összesen mintegy 4,8 milliárd forinthoz juthat a központi költségvetés terhére a Fiumei úti sírkert a Nemzeti Sírkert és Nemzeti Emlékhely kialakításához és működtetéséhez - olvasható a Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában.

A közlönyben megjelent kormányhatározat szerint idén 468 millió forint egyszeri, valamint 933 millió forint tartós jelleggel történő, míg jövőre 2,2 milliárd forint egyszeri, valamint 1,3 milliárd forint forrás tartós jelleggel történő biztosításáról döntöttek a sírkertnek.

A pénzt a Fiumei úti Nemzeti Sírkert és Nemzeti Emlékhely és a Salgótarjáni utcai lezárt zsidó temető üzemeltetési, vagyonkezelési feladatainak hatékony ellátása, valamint a működéshez szükséges infrastruktúra biztosítása, továbbá a közcélú zöldfelületek karbantartása, felújítása, gondozása, a balesetveszély elhárítása, illetve a temetőkről és a temetkezésről szóló törvény előírásainak betartása érdekében biztosítják.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×