eur:
394.12
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A gazdagréti tanuszodából két év alatt csak az alapkő készült el

Az ingatlan tulajdonosi helyzetének rendezése akadályozza egyelőre a gazdagréti tanuszoda megépítését - ezt mondta Újbuda sajtóreferense az InfoRádiónak. Hőnyi Gyula hozzátette: ha ez megtörténik, akkor megkezdődhet a fél milliárd forintos beruházás.

"Remélem, hogy az uszoda egy éven belül elkészül, a közbeszerzést lefolytatják, a Nemzeti Sportközpontok fogja megépíteni és üzemeltetni, tehát az önkormányzatot sem terheli majd. Az az elképzelés, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni, ehhez létesítményekre, uszodákra van szükség" - ezt mondta Simicskó István akkor még sportállamtitkárként 2014 áprilisában a gazdagréti tanuszoda alapkőletételekor.

A gazdagréti Szent Angyalok temploma mellé tervezett beruházás azonban egyelőre még nem kezdődött el. Hőnyi Gyula, a 11. kerület sajtóreferense azt mondta, az ingatlan tulajdonjogának rendezetlensége akadályozta a munka elindulását.

"Jelen állás szerint egy fővárosi kezelésű ingatlanra kerülne ez a körülbelül fél milliárdos beruházás, az átadás-átvétele zajlik, a főváros a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek adná át a területet. Tehát egy fővárosi területről van szó, amelyet azonban a főváros korábban 99 évre a katolikus egyháznak adott bérbe. Nyilván le kell mondani a bérleti jogviszonyról és ha ez megtörténik, akkor megtörténhet a fővárosi felajánlás" - mondta Hőnyi Gyula, a 11. kerület sajtóreferense.

Újbuda sajtóreferense közölte, ha lezajlik az átadás, akkor ezt követően akár már fél év múlva elkezdhetik az építkezést.

"A kerület minél korábban szeretné elkezdeni a beruházást, ez vitán felül áll. Abban a pillanatban, hogy megtörténik a terület átadás-átvétele, lehívható lesz a pályázati összeg és megtörténik a fejlesztés. Ehhez a kerületnek ki kell takarítania a telket, tehát építkezésre alkalmassá kell tenni, elő kell készíteni a parkolófejlesztést, illetve közművesíteni kell a területet" - fogalmazott Hőnyi Gyula.

A fél milliárdos beruházást állami forrásból, a tervek szerint a köznevelési infrastruktúra-fejlesztési keretből valósítják meg Újbudán.

Hanganyag: Sipos Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×