Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A gazdagréti tanuszodából két év alatt csak az alapkő készült el

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ingatlan tulajdonosi helyzetének rendezése akadályozza egyelőre a gazdagréti tanuszoda megépítését - ezt mondta Újbuda sajtóreferense az InfoRádiónak. Hőnyi Gyula hozzátette: ha ez megtörténik, akkor megkezdődhet a fél milliárd forintos beruházás.

"Remélem, hogy az uszoda egy éven belül elkészül, a közbeszerzést lefolytatják, a Nemzeti Sportközpontok fogja megépíteni és üzemeltetni, tehát az önkormányzatot sem terheli majd. Az az elképzelés, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni, ehhez létesítményekre, uszodákra van szükség" - ezt mondta Simicskó István akkor még sportállamtitkárként 2014 áprilisában a gazdagréti tanuszoda alapkőletételekor.

A gazdagréti Szent Angyalok temploma mellé tervezett beruházás azonban egyelőre még nem kezdődött el. Hőnyi Gyula, a 11. kerület sajtóreferense azt mondta, az ingatlan tulajdonjogának rendezetlensége akadályozta a munka elindulását.

"Jelen állás szerint egy fővárosi kezelésű ingatlanra kerülne ez a körülbelül fél milliárdos beruházás, az átadás-átvétele zajlik, a főváros a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek adná át a területet. Tehát egy fővárosi területről van szó, amelyet azonban a főváros korábban 99 évre a katolikus egyháznak adott bérbe. Nyilván le kell mondani a bérleti jogviszonyról és ha ez megtörténik, akkor megtörténhet a fővárosi felajánlás" - mondta Hőnyi Gyula, a 11. kerület sajtóreferense.

Újbuda sajtóreferense közölte, ha lezajlik az átadás, akkor ezt követően akár már fél év múlva elkezdhetik az építkezést.

"A kerület minél korábban szeretné elkezdeni a beruházást, ez vitán felül áll. Abban a pillanatban, hogy megtörténik a terület átadás-átvétele, lehívható lesz a pályázati összeg és megtörténik a fejlesztés. Ehhez a kerületnek ki kell takarítania a telket, tehát építkezésre alkalmassá kell tenni, elő kell készíteni a parkolófejlesztést, illetve közművesíteni kell a területet" - fogalmazott Hőnyi Gyula.

A fél milliárdos beruházást állami forrásból, a tervek szerint a köznevelési infrastruktúra-fejlesztési keretből valósítják meg Újbudán.

Hanganyag: Sipos Ildikó