Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Március az útfelújítások hava

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több útfelújítás is kezdődik a fővárosban márciusban. A budapesti közlekedés és a közterületek fejlesztésének köszönhetően a főváros számos területe újul meg.

Március elején kezdődik a XVI. kerületi Csömöri út János utca és Szlovák utca közötti szakaszának rekonstrukciója. Kétszer egy forgalmi sávban 8 méter széles aszfaltburkolatot építenek, a szegélyek elbontásának köszönhetően parkolósávok létesülnek, a teljes szakaszon a kapubejárók és a járdák is átépülnek.

Szintén március elején kezdődik III. kerületi Hatvany Lajos utca Juhász Gyula utca és Hadrianus utca közötti szakaszának felújítása. A mintegy 825 méteres szakaszon a teljes útburkolat megújul, az Újmegyeri térnél lévő buszforduló csatlakozásainál lecserélik az út teljes pályaszerkezetét, illetve elvégzik a forgalomterelő szigeteket és a járda rekonstrukcióját.

Március második felében indul a III. kerületi Nagyszombat utca Lajos utca és Bécsi út közötti szakaszának felújítása. A munkálatok közben parkolókat alakítanak ki, szélesítik a járdákat szélesítik, és három új gyalogátkelőhely létesül.

A II. kerületi Törökvész út és a Vend utca csomópontjának átépítése is március idusán kezdődik, a felújítással átalakul a két utca torkolata, ahol középszigetes gyalogátkelőhelyet jelölnek ki, a járdák és a peronok is megújulnak.

A XIV. kerületben a Hősök tere - Kós Károly sétány - Hermina út kerékpáros főútvonal korszerűsítését is elvégzik márciusban. A Hősök terén a meglévő közúti forgalmi rend átalakításával folyamatossá válik a kerékpársáv, mely összeköti az Andrássy úti és a Kós Károly sétányon lévő kerékpáros útvonalakat, így a Hősök tere kerékpárral körüljárhatóvá válik.

A VIII. kerületi Népszínház utca Teleki téri szakaszának felújítása is most lesz. A Teleki téri hatágú csomópont rekonstrukciójával a villamos vágányzónáját és az útpályát is felújítják, valamint a téren található két villamosmegálló is átépül.

A XI. kerületi Somlói út Szüret utca és Mihály utca közötti szakaszának felújításával egy 640 méter hosszú szakaszon elbontják a meglévő út pályaszerkezetét, valamint a támfal melletti szakasz kivételével az út mellett található kétoldali járda is megújul. A parkoló és a Kelenhegyi lépcsőhöz vezető járdák is átépülnek.

A X. kerület Keresztúri út vasúti átjáró és Határmalom utca közötti szakasza rekonstrukciójának köszönhetően megújulnak az útszegélyek, a buszmegállók, új járda épül, valamint új forgalomtechnikai jelzéseket helyeznek el.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ