eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk

Londonba indult a Hunor mentőszervezet csoportja

A Hunor mentőszervezet 76 tagja részt vesz Londonban egy szimulált - metróbaleset miatti - mentésben, a csapatot kedden indították útnak Budapestről.

Tollár Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője arra kérte a mentőszervezet tagjait, hogy higgadtan és hatékonyan járuljanak hozzá a gyakorlat sikeréhez, erősítsék a magyar katasztrófavédelem jó hírét. A főigazgató hangsúlyozta, hogy a Hunor 2012-es megalakulása óta komoly fejlődésen ment keresztül, ezt a mostani gyakorlat során is bizonyíthatják. A nemzetközi gyakorlat igazi kihívás lesz - mondta.

Caitlin Jones budapesti brit nagykövethelyettes hangsúlyozta: biztos abban, hogy a gyakorlat növeli a Hunor mentőszervezet képességeit, és a brit katasztrófaelhárítók is sokat tanulhatnak magyar kollégáiktól. A diplomata úgy vélekedett, hogy a Hunor tagjai a legmagasabb szinten járulnak majd hozzá a gyakorlat sikeréhez.

Szólt arról is, hogy a brit külügyminisztérium a saját eszközeivel szintén reagál a krízishelyzetekre bárhol a világon, ahol brit állampolgárok kerülnek veszélybe.

A "London EU 15" elnevezésű gyakorlat során egy szimulált metrórobbantás feltételezett sérültjeit mentik a brit, a magyar, a ciprusi és olasz katasztrófavédelem szakemberei. A brit hatóságok kifejezetten erre az alkalomra felépítették egy londoni metróállomás pontos mását. A katasztrófavédelmiseken kívül nyolcszáz statiszta vesz részt a gyakorlatban, ők a baleset sérültjeit játsszák el.

A Hunor héttonnányi felszerelést is magával visz Londonba, ahonnan március 6-án térnek haza.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×