Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új mélygarázs épül a József nádor téren

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tíz év előkészítési munka után márciusban megkezdődik a József nádor téren a több mint 500 férőhelyes mélygarázs építése. Várhatóan két év múlva megújul a tér felszíne is - mondta el az InfoRádiónak a beruházó OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgatója. Ádány Tamás jelezte, hogy a parkolóhelyeken kívül a háromszintes mélygarázsban lesz autómosó, elektromos autók töltésére alkalmas beállóhely, motorparkoló, biztonságos és kulturált kerékpár-tárolási lehetőség zuhanyzóval, széf és csomagmegőrző is.

"A tervek szerint március 1-jén adják át a munkaterületet. A József nádor tér közterület, ez alatt építjük a mélygarázst. Először elkerítjük a munkaterületet, majd elkezdődik a régészeti feltárás, meglepetést nem várunk, de meg kell várjuk a végét, ezt követően, valamikor nyáron, augusztusban kezdődhet el a tényleges földmunka" - sorolta Ádány Tamás.

Az OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy ez egy 21. századi garázs lesz, amely a belváros parkolási problémáira jelenthet megoldást az 525 férőhelyes, háromszintes mélygarázs.

"A be- és a kihajtás a József Attila utca felől fog történni. A parkolóhelyeken kívül lesz autómosó, elektromos autók töltésére alkalmas beállóhely, motorparkoló, biztonságos és kulturált kerékpár-tárolási lehetőség zuhanyzóval, széf, csomagmegőrző" - mondta Ádány Tamás.

Az építés ideje alatt lesznek ideiglenes forgalomkorlátozások - közölte az OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette: "egy-egy sáv elkerítése várható, de egy sávon a József Attila utca forgalma folyamatosan biztosított lesz, az önkormányzattal egyeztetve az itt közlekedő autóbuszok alternatív útvonalon fognak járni."

Mint Ádány Tamás elmondta, a jog megvásárlása és a kivitelezés négymilliárd forintot is meghaladó nagyságrendű.

"A térfelszín átalakítási tervének véglegesítése még zajlik, az az önkormányzat beruházásában fog megtörténni. A helyszínen lakók érdekeinek figyelembevételével meg fog maradni valamennyi felszíni parkolási lehetőség. Információink szerint díszburkolatot kap a tér jelenleg is a gyalogosok által használt része. Felújítják a tér közepén lévő József nádor szobrot, kialakítanak két díszkutat és körülette füves, parkosított rész lesz. Az építési engedélyhez kötötten jelentős fatelepítést vállaltunk" - hangsúlyozta az OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgatója.

Ádány Tamás jelezte: "várhatóan 2018 első negyedévében fogadhat először vendégeket az új mélygarázs."

Hanganyag: Domanits András