eur:
393.52
usd:
367.01
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Nullszaldóssá válhat az államháztartás egyenlege - a nap hírei

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint néhány év alatt elérhető, hogy hiány nélkül működjön a magyar állam. Az Európai Bizottság országjelentésében a korábbiaknál objektívebb és kedvezőbb értékelést adott a magyar gazdaság helyzetéről - mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Európai összehasonlításban Magyarországon csökkent a legnagyobb arányban az államadósság az elmúlt években - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a Századvég Gazdaságkutató Zrt. által rendezett konferencián megerősítette, néhány év alatt elérhető, hogy hiány nélkül működjön a magyar állam.

A gazdaság teljesítményének javulásával, a bevételek további erősítésével és a kiadások kézben tartásával válhat előbb vagy utóbb az államháztartás egyenlege nullszaldóssá - mondta a Költségvetési Tanács elnöke, Kovács Árpád szintén a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciáján. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke arról beszélt, hogy lényeges az adóbeszedés hatékonyságának növelése is.

Az Európai Bizottság országjelentésében a korábbiaknál objektívebb és kedvezőbb értékelést adott a magyar gazdaság helyzetéről - mondta a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár. Balogh László az M1-en hangsúlyozta, a bizottság a munkaerő-piaci helyzetet is dicsérte, külön megemlítve a munkanélküliség alacsony szintjét.

A családok otthonteremtési kedvezményét azok a protestáns lelkipásztorok is igényelhetik, akiknek lakóhelyét a gyülekezet jelöli ki - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj átadása alkalmából rendezett ünnepségen beszélt erről. Ugyanezen a rendezvényen a családpolitikáért felelős államtitkár, Novák Katalin a magyarországi kritikus demográfiai helyzetre hívta fel a figyelmet.

Emelkedik a szerb-magyar határon illegálisan bejutni szándékozó migránsok száma - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György hozzátette: a kormány felkészült arra, hogy a menedékkérők új útvonalakon próbálnak majd bejutni Európába. Ha ez előfordulna, akkor rövid időn belül megtenné azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyeket korábban a szerb-magyar és a horvát-magyar határon bevezettek.

Hírügynökségi jelentések szerint drámai helyzet alakult ki Görögországban a görög-macedón határ teljes lezárása után. Több mint 25 ezer menekült rekedt Görögországban. A macedón határ mentén a legfrissebb jelentések szerint mintegy 5000 menekült tartózkodik.

Szíriában életbe lépett a tűzszünet azokban a városokban, amelyek birtoklásáért eddig a lázadószervezetek és a kormány fegyveresei harcoltak egymás ellen. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű civil szervezet tájékoztatása szerint azonban folytatódnak a harcok azokon a helyszíneken, amelyek a szélsőséges Iszlám Állam, valamint az an-Nuszra Front ellenőrzése alatt vannak. Üdvözölte a szíriai fegyverszünet életbelépését az orosz és az amerikai külügyminiszter.

Iránban az elnök mögött álló mérsékeltek, illetve reformerők jelöltjei jól szerepeltek választások első részeredményei alapján. A konzervatívok ezzel szemben teret veszítettek. A közép-keleti országban a szavazók egyrészt a parlament összetételéről, másrészt az úgynevezett Szakértői Tanács tagjairól döntöttek.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×