eur:
393.1
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Elnököt választott az Országos Roma Önkormányzat

Balogh Józsefet, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma elnökét és a Lungo Drom tagját választották pénteken az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökévé. Az elnökhelyettesek Csóka János, Jónás Gábor, Lakatos István és Rácz Tamás lettek - közölte az új elnökség.

A szervezet vezetői közleményükben hangsúlyozták, az ORÖ elnökválasztó ülése rendzavarás nélkül ért véget. Az új elnököt és az alelnököket a Lungo Drom és szövetségesei jelölték.

Az elnökség kinyilvánította továbbá, hogy az önkormányzat a kormányzattal együttműködve, Farkas Flórián parlamenti képviselővel, miniszterelnöki biztossal összhangban kívánja végezni feladatát.

Az egységessé vált és megújult szervezet lehet a garanciája annak, hogy az utóbbi idők botrányos működését végleg maga mögött hagyhassa az önkormányzat - emelte ki az ORÖ elnöksége, hozzátéve, szakmai bizottság közreműködésével kivizsgálják az előző vezetés tevékenységét, aminek végén megteszik a szükséges intézkedéseket is.

Kifejtették továbbá, hogy az önkormányzat új vezetése, Lakatos István megbízott elnök munkáját követve a jövőben is a nemzetiségi autonómia megőrzésére, a roma nemzetiségi hagyományok ápolására helyezi a hangsúlyt.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×