Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán Viktor: több mint 33 milliárdos fejlesztés valósulhat meg Szekszárdon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint 33 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg Szekszárdon annak a megállapodásnak az értelmében, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá kedden a tolnai megyeszékhelyen Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármesterrel a Modern városok program részeként.

Egy a paksi atomerőműtől induló távhővezetékről, illetve egy 4 csillagos szálloda megépítéséről állapodott meg egyebek mellett Orbán Viktor miniszterelnök a szekszárdi polgármesterrel a modern városok program keretében.

Összesen több mint 33 millió forintos fejlesztési forrást biztosít a következő években a kormány Szekszárd számára - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, miután a város polgármesterével tárgyalt.

Orbán Viktor elmondta: indokoltnak tűnik egy olyan csővezeték megépítése, amely lehetővé teszi, hogy a hőt Paksról, a paksi atomerőműből el tudjuk hozni Szekszárdra, út közben még néhányan mások is rá tudnak erre csatlakozni, tehát egy nagy beruházásban gondolkodunk, aminek a végpontja Szekszárd, amely reményeink szerint az itteni távfűtéssel működő családok és vállalkozások költségeit jelentősen csökkentheti a jövőben.

Emellett a kormányfő megállapodott a szekszárdi polgármesterrel egy 100 hektáros új ipari park létrehozásáról, a közúthálózat és a borvidék fejlesztéséről, egy modern szakképző központ kialakításáról, a városhoz közeli Duna-parti kikötő fejlesztéséről, a gemenci kisvasút meghosszabbításáról és egy kalandpark kialakításáról, valamint egy új uszoda megépítéséről.

A városban rejlő gazdasági lehetőségek kihasználásához mindenképpen szükséges egy legalább 4 csillagos, komoly méretű szállodának a fölépítése és miután úgy látszik, hogy a magántőke ezt egyedül nem akarja, képes vállalni, ezért megszavaztunk 4,8 milliárd forintot egy ilyen 4 csillagos szálloda létrehozására Szekszárd városában - mondta Orbán Viktor. A polgármester úr okfejtése szerint ez az itteni turizmusnak, borászatnak és általában a helyi gazdaság turizmusra alapozó ágazatainak komoly segítséget jelent majd.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere úgy vélte, hogy a megállapodás évtizedekre meghatározza a város életét, mivel az értékek megóvása mellett modern, korszerű település építését teszi lehetővé.