eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Orbán Viktor: több mint 33 milliárdos fejlesztés valósulhat meg Szekszárdon

Több mint 33 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg Szekszárdon annak a megállapodásnak az értelmében, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá kedden a tolnai megyeszékhelyen Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármesterrel a Modern városok program részeként.

Egy a paksi atomerőműtől induló távhővezetékről, illetve egy 4 csillagos szálloda megépítéséről állapodott meg egyebek mellett Orbán Viktor miniszterelnök a szekszárdi polgármesterrel a modern városok program keretében.

Összesen több mint 33 millió forintos fejlesztési forrást biztosít a következő években a kormány Szekszárd számára - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, miután a város polgármesterével tárgyalt.

Orbán Viktor elmondta: indokoltnak tűnik egy olyan csővezeték megépítése, amely lehetővé teszi, hogy a hőt Paksról, a paksi atomerőműből el tudjuk hozni Szekszárdra, út közben még néhányan mások is rá tudnak erre csatlakozni, tehát egy nagy beruházásban gondolkodunk, aminek a végpontja Szekszárd, amely reményeink szerint az itteni távfűtéssel működő családok és vállalkozások költségeit jelentősen csökkentheti a jövőben.

Emellett a kormányfő megállapodott a szekszárdi polgármesterrel egy 100 hektáros új ipari park létrehozásáról, a közúthálózat és a borvidék fejlesztéséről, egy modern szakképző központ kialakításáról, a városhoz közeli Duna-parti kikötő fejlesztéséről, a gemenci kisvasút meghosszabbításáról és egy kalandpark kialakításáról, valamint egy új uszoda megépítéséről.

A városban rejlő gazdasági lehetőségek kihasználásához mindenképpen szükséges egy legalább 4 csillagos, komoly méretű szállodának a fölépítése és miután úgy látszik, hogy a magántőke ezt egyedül nem akarja, képes vállalni, ezért megszavaztunk 4,8 milliárd forintot egy ilyen 4 csillagos szálloda létrehozására Szekszárd városában - mondta Orbán Viktor. A polgármester úr okfejtése szerint ez az itteni turizmusnak, borászatnak és általában a helyi gazdaság turizmusra alapozó ágazatainak komoly segítséget jelent majd.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere úgy vélte, hogy a megállapodás évtizedekre meghatározza a város életét, mivel az értékek megóvása mellett modern, korszerű település építését teszi lehetővé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×