eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Maradandó károsodásai lehetnek az egyik törökszentmiklósi babának

Maradandó károsodása lett annak a csecsemőnek, akit január végén császármetszéssel segítettek a világra, miután az anyja kábítószer-fogyasztástól rosszul lett - mondta az InfoRádióban a szolnoki Hetényi Kórház megbízott orvosigazgatója. Lippai Norbert hozzátette, a másik, szintén idő előtt született baba állapota kielégítő.

Az ügyben az InfoRádió megkereste a Jász-Nagykun Szolnok megyei Kormányhivatalt is. Arra a kérdésre, hogy a törökszentmiklósi anyák megkapják-e a gyermekeiket, a hivatal úgy válaszolt, hogy a hatósági eljárás még folyamatban van, ezért nem adhatnak bővebb tájékoztatást.

"A császármetszéssel megszületett gyerekeket Budapestre vitték, majd az egyiket kielégítő állapotban visszahozták a gyermekosztályunkra, a másik kisbaba pedig néhány hét múlva érkezett vissza" - mondta el a szolnoki Hetényi Kórház megbízott orvosigazgatója.

Lippai Norbert elmondta, vannak arra utaló jelek, hogy annak a babának maradandó károsodásai lehetnek. Azt, hogy ezek milyen jellegűek, még nem lehet tudni, a fejlődés során fog kiderülni.

Mint a megbízott orvosigazgató elmondta mindkét baba további intenzív ápolást igényel, nagyon picik. Az állapotuk stabil, kielégítő, bár a súlyosabb károsodást szenvedett baba rosszabb állapotban van.

Lippai Norbert jelezte, a csecsemőket a budapesti kórházból a szolnokiba szállították, tehát nem hagyták el a kórházi környezetet, ahonnan nem is fogják kiengedni őket a hatósági eljárás végéig.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×