eur:
394.72
usd:
365
bux:
65502.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kövér: a visegrádi négyek ezért ágálnak a kvóta ellen

Nem megoldásról, hanem precedensről van szó a bevándorlási kvóták ügyében, amely arról szól, hogyan lehet újabb lépést tenni az Európai Egyesült Államok irányába szerződésmódosítás nélkül - hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Karc FM kedd reggeli műsorában.

A házelnök értékelése szerint a visegrádi négyek (V4) nem azért "ágálnak" a kvóta ellen, mert ne tudna elviselni a költségvetésük, a társadalmuk 1-2 ezer migránst, hanem azért, mert ha befogadják őket, akkor holnap semmi sem akadályozza meg az Európai Uniót, hogy "ki tudja hány 10 ezer migránst varrjanak a nyakunkba, holnapután meg olyan döntéseket erőszakoljanak ránk, amit mi nem akarunk és aminek nincs meg a közösségi jogban az alapja".

Most a kvóták ügyében, holnap másban igyekeznek kreatívan értelmezni az EU brüsszeli intézményeinek hatáskörét és jogalap nélkül rákényszeríteni az "úgymond közös értékeket" a tagállamokra, amelyek védik a maguk nemzeti szuverenitását - hangoztatta.

Kövér László kiemelte azt is, hogy a fejlesztési források szűkítésével való fenyegetés "semmi alappal nem rendelkező árukapcsolás", egyfajta politikai fegyver, ami "akkor működne, ha megijednénk, de nincs okunk meghátrálni".

A házelnök fontosnak nevezte, hogy a V4 stratégiai együttműködése a migrációs helyzet elmúlása után is tartós maradjon. Mint mondta, eddig praktikus, jórészt gazdasági ügyekben volt jó közös munka, most viszont eljött a pillanat, amikor tudatosítani kell azt, hogy közös kultúrához tartozunk.

Az európai nemzetek családján belül is rendelkezünk olyan történelmileg determinált különlegességekkel, amelyek összekötnek és másoktól megkülönböztetnek - fejtette ki Kövér László, aki szerint nem egymásban kell látni az ellenséget, hanem fel kell készülni a jövőre, amikor "együtt kell megvédenünk a Kárpát-medencét".

Kövér László beszélt arról is, hogy a baloldal a bevándorlás támogatásával nemcsak szavazókat akar "importálni", hanem fel akarja oldani a nemzeti kultúra sokszínűségére, a kereszténységre épülő civilizációkat és "megpróbál egy olyan mixet összezagyválni a különböző kultúrájú népelemekből a világ legkülönbözőbb pontjain, aminek a végén nincs semmiféle identitása".

Ezt a politikát azzal jellemezte: nemzet, hit és család is tűnjék el. A család felbomlasztásának fontos eszközeként hivatkozott arra, hogy az emberek évezredeken keresztül magukkal hordott nemi identitását, az ebben való biztonságát mára sikerült jelentős mértékben aláásni. "Létrejön majd valamikor az ő szándékaik szerint egy olyan massza, amit a médián keresztül természetesen korlátlanul lehet manipulálni, mindenféle ellenérzés vagy ellenszegülés nélkül" - fogalmazott az Országgyűlés elnöke.

Kövér László a hazai baloldalról szólva azt mondta: amíg porondon maradnak, addig a kormánynak úgy kell politizálnia, hogy a legalapvetőbb nemzeti érdekekben sem számíthat rájuk.

Az MSZP a bolsevik kommunista párt szellemi, erkölcsi és anyagi örököse, nem volt képes elszakadni ezektől a gyökereitől, mindig nemzetköziségben gondolkodtak - mondta.

A házelnök a salgótarjáni látogatásának baloldali fogadtatását firtató kérdésre azt felelte: ma már nehezebb hiszterizálni, indulatból ugrasztani a társadalom nagy részét, "ugyanaz a lemez, ami volt 2002-ben (...) csak már kicsit serceg, már ugrik a tű, már semmi sem a régi".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

A nyugdíjszámítás során meghatározó jelentőségű valorizácós szorzószámok minden évben a kedvezmények nélkül számított országos nettó átlagbér előző évi nominális növekedését tükrözik, az erről szóló idei kormányrendelet tervezetét március 13-án küldték társadalmi egyeztetésre. Miután a nyugdíjba vonulás évét megelőző év kereseti szintjéhez kell igazítani az 1988 óta figyelembe vehető korábbi évek kereseteit, az utóbbi években egyre erősebben érvényesül az a jelenség, hogy a nyugdíjigénylés évének meghatározó jelentősége van a nyugdíj összegének alakításában: minél későbbi évben igényli a nyugdíját a jogosult, annál jobban járhat, még nagyon hasonló életpályák esetén is. Ezt a méltánytalanságot sem az inflációs nyugdíjemelés, sem a 13. havi nyugdíj nem képes megnyugtatóan kezelni, megoldást csak a nyugdíjemelési eljárás olyan módosítása hozhatna, amelynek révén a nyugdíj megállapításának évétől függő valorizációs korrekció is megjelenne az emelés mértékét meghatározó tényezők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×