eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Két településen lesz ma időközi választás

Két baranyai településen tartanak ma időközi önkormányzati választást.

Drávakeresztúron azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztséget egyetlen jelölt szeretné elnyerni. A képviselő-választáson heten indulnak, valamennyien függetlenként, a választásra jogosult valamivel több mint száz lakos közülük választhatja ki a település képviselő-testületének négy tagját.

Ugyancsak polgármestert és képviselőket választanak Majson, mert a képviselő-testület ott is feloszlatta magát. A polgármesteri tisztséget három független jelölt szeretné betölteni, a hat képviselő-testületi helyért pedig tizenhatan indulnak, valamennyien függetlenként. A község választói névjegyzékében mintegy nyolcszázan szerepelnek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×