Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarlós István: így startol a 3-as metróvonal felújítása

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
"Ez év végén valószínűleg meg tud indulni a kivitelezési munka" - ezt válaszolta Tarlós István az Inforádió Aréna című műsorában a 3-as metróvonal felújítására vonatkozó kérdésre. A felújítás várhatóan három szakaszban valósul meg - jegyezte meg. Az InfoRádió korábban úgy értesült, hogy várhatóan november végén kezdődhet a 3-as metró felújítása, és az előkészítő munkálatok nyár végén kezdőnek.

Csak fejlesztési hiánya van Budapestnek, működési hiánya nincs - erősítette meg a főpolgármester. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt: az év végén megkezdődhet a kivitelezési munka a 3-as metró vonalán.

A városvezető emlékeztetett arra, hogy a felújítás három szakaszban valósulhat meg és elkészült a metró infrastrukturális felújításának ütemterve. Szólt arról is, hogy a BKV-nak nincs működési hitele.

Tarlós István úgy fogalmazott, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán 2 milliárd forintot fogadott el a felújítás kiviteli tervezésére.

Arra a kérdésre, hogy a 3-as metró pótlásához szükséges buszok beszerzéséről szóló javaslatot miért vonta vissza az előterjesztő, azt válaszolta: ennek az volt az oka, hogy végeznek még egy számítást "a pótlóbusz versus szolgáltatásvásárlás kérdésben".

Hangsúlyozta: a fővárosnak eddig nem látott mértékű fejlesztési projektjei vannak ezért hitelek felvételére lesz szükség.