eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nézőpont: többen támogatják a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok erősítését, mint tavaly

Az egy évvel ezelőttinél harmadával többen támogatják a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok erősítését - derült ki a Nézőpont Intézet felméréséből, amelynek összefoglalóját szerdán juttatták el az MTI-hez.

Egy évvel ezelőtt a teljes felnőtt népesség 38 százaléka támogatta a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzését, idén januárban 49 százalék volt ez az arány - írták, megjegyezve, a mutató megközelítette az ukrán válság előtt, 2014 januárjában mért 55 százalékot.

Felidézték, 2014 augusztusában 49 százalék erősítette volna a két ország gazdasági kapcsolatait, 2015 augusztusában 44 százalék.

Közlésük szerint a kapcsolatokat 12 százalék lazítaná most, míg tavaly januárban 20 százalék nyilatkozott így. Két éve 9 százalék volt ez az arány.

A Nézőpont Intézet szerint alapvetően pozitív a magyarok véleménye az Oroszországgal való gazdasági kapcsolatokról, de nem független a világpolitikai eseményektől. A támogatottság átmeneti csökkenése azt intézet szerint annak tulajdonítható, hogy Oroszország korábban negatívabb fényben jelent meg a magyar sajtóban a felerősödő ukrán válság kapcsán.

A Nézőpont január 22. és 24. között készítette el telefonos kutatása ezerfős, reprezentatív mintán készült.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×