eur:
394.24
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az ellenzék újra népszavazást kezdeményez az olimpiáról

Ismételten népszavazás kiírásáról szóló módosító javaslatot nyújtott be a Fővárosi Közgyűlés elé négy ellenzéki párt: az MSZP, az LMP, a Demokratikus Koalíció (DK) és a Párbeszéd Magyarországért (PM).

Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere a közgyűlés szerdai ülése előtt - a három másik párt képviselőjével közösen - tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Kúria elutasító döntése után legkönnyebben a Fővárosi Közgyűlés dönthetne egy olimpiáról szóló népszavazás kiírásáról.

Kijelentette, aki olimpiát akar, annak népszavazást is akarnia kell, mert az jelenthet garanciát a beruházás nyilvánosságára, ami hozzájárulhat a korrupciós kockázat csökkentéséhez.

Horváth Csaba, az MSZP képviselője azt mondta, az olimpia eszméjét támogatják, a korrupciót nem. "Nem támogatjuk azt, hogy a fideszesek az öt karikából hármat el akarnak lopni" - fogalmazott.

Csárdi Antal, az LMP képviselője szerint Budapest gazdaságilag, a Fidesz pedig morálisan nem készült fel az olimpiára. A kormánypárt még a fővárosi közösségi közlekedés gondjait sem képes megoldani - mondta utóbbi állítását alátámasztandó.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×