eur:
393.75
usd:
364.96
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ellenvélemények a kormányban - lapszemle

A Népszabadság szerint a kormány több minisztere is határozott ellenvéleményt képviselt múlt szerdán a kormányülésen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter háttérintézményeket megszüntető 73-as listájával szemben.

A Népszabadság szerint a kormány több minisztere is határozott ellenvéleményt képviselt múlt szerdán a kormányülésen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter háttérintézményeket megszüntető 73-as listájával szemben. A tárcavezetők vitatták , hogy minden intézményt ugyanazzal a logikával lehetne kezelni, ám az előterjesztés értelmében a minisztereknek csak egyeztetési joguk van.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által vizsgált farsangi kiegészítők fele nem felelt meg a követelményeknek - közli a Magyar Idők. Az alkalmi maszkok és jelmezek jellemzően nem túl tartósak, főként műanyagból, illetve műszálas anyagokból készülnek, amelyek az ilyen termékekből gyakran kimaradó, úgynevezett égésgátló adalék nélkül jól égnek. Az érintett termékeket ki is vonták a forgalomból.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy a kiemelt pótlék eltörlése miatt szinte alig van elegendő szakszemélyzet az ország pszichiátriáin. A betegek többsége a szabályozás szerint szabadon mozoghat, bármikor elhagyhatja a klinikát, így az utókövetés és a visszaesések megakadályozása is nehézkes.

A Magyar Idők szerint a fővárosba érkező turisták mintegy öt százaléka vett igénybe tavaly közösségi oldalakon kínált szállást. A szállodaszövetség azonban úgy véli, hogy a lakáskiadóknak is a hagyományos modell szerint működő vállalkozásokkal azonos adózási követelményeket kellene kiírni.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy a főváros több pontján várhatóak torlódással járó közúti munkálatok. Május közepéig folytatódik a Széll Kálmán tér felújítása, áprilistól a 3-as metróvonalon is felújítás kezdődik, nyáron pedig, júniustól augusztusig az Astoriánál végeznek vízvezeték-építési munkálatokat.

A térségben csak Ukrajnában alacsonyabbak az üzemanyagárak mint Magyarországon - közölte a Magyar Autóklub honlapján ismertetett adatokra hivatkozva a Népszabadság. Az évekig a legolcsóbbak közé tartozó Romániában átlagosan közel húsz százalékkal drágább a benzin, mint a magyarországi kutakon. A napilap hozzáteszi, hogy "a hazai autósoknak tágabb összevetésben sincs okuk panaszra", ugyanis 36 európai állam összevetésében Magyarországon a benzin a hetedik, a gázolaj pedig a tizenegyedik legolcsóbbnak számít.

A Napi.hu a Wall Street Jurnal-re hivatkozva úgy véli nehezebbé válhat pénzt váltani, ugyanis egyre nagyobb nyomás nehezedik több feltörekvő piaci devizára, a helyi hatóságok pedig - például Azerbajdzsánban, Szaúd-Arábiában és Nigériában - kockázatos lépéssel, adminisztratív eszközökkel próbálják fizetőeszközük eladását megnehezíteni. Ez azonban visszafelé is elsülhet és fel is gyorsíthatja az érintett országokban a tőkemenekítési folyamatot.

A portfolio - idézve a Bank of America Merrill Lynch befektetési stratégáit - arról ír, hogy míg a feltörekvő állampapírpiacról és a magas kamatozású vállalati kötvénypiacról rendkívül nagy tőke távozott az utóbbi héten, a fejlett állampapírpiacokra rendkívül nagy beáramlást láthattunk, ami erősíti azokat a nézeteket, hogy amerikai recessziós várakozások mozgatják a piacokat.

A pénzcentrum.hu arról közölt összeállítást, hogy mekkora kiadásra kell számítania annak, aki most szeretne elkezdeni síelni. A portál szerint még akkor is, ha igyekszünk az alacsonyabb árfekvésű termékeket választani, legalább 120 ezer forintot kell elköltenünk egy komplett sífelszerelésre, ha pedig mindenből a drágábbat választjuk, akkor akár milliós összegekkel is számolhatunk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×