eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Fidesz kész egyeztetni az alaptörvény-módosításról

A Fidesz készen áll az egyeztetésre a terrorveszéllyel összefüggő alaptörvény-módosítási kezdeményezésről, de nem ésszerűtlen kompromisszumokra, hanem megoldásra törekszik - mondta a Fidesz-frakció szóvivője szombati debreceni sajtótájékoztatóján, amelyen megerősítette, megvédik a 65 év felettiek utazási kedvezményét.

"Nekünk a magyar emberek biztonsága az első" - reagált Halász János arra, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták Fidesz kezdeményezését.

Halász János szerint a baloldali pártoktól nem meglepő, hogy nem akarják megvédeni a magyar embereket, mint mondta korábban sem támogatták a bevándorlással kapcsolatos jogi szabályozás szigorítását, a határzár építését, illetve a rendőrök és a katonák határra küldését.

Az viszont az új fejlemény, hogy megfogalmazása szerint "a Jobbik is szembefordult a magyar emberek érdekeivel".

Halász János felidézte, hogy a Jobbik négyötödös parlamenti felhatalmazáshoz kötné a terrorveszély elrendelését, de - mint fogalmazott - a terroristák sem négyötödös felhatalmazással robbantanak.

"Mi készen állunk az emberekhez fordulni" - mondta Halász János utalva arra, hogy szombattól hirdetésekben hívják fel a magyar emberek figyelmét erre a kérdésre.

A terrorveszély létezik, ezért meg kell védeni Európát, Magyarországot, a magyar embereket - nyomatékosította a Fidesz-frakció szóvivője megismételve: a megoldás érdekében egyeztetésre törekednek az ellenzéki pártokkal, de ésszerűtlen kompromisszumokba nem mennek bele.

Halász János Tarlós István budapesti főpolgármester felvetésére a 65 éven felüliek ingyenes utazási lehetőségének esetleges megszüntetéséről kijelentette: a Fidesz megvédi a lehetőséget.

Utalt arra, hogy a Fidesz 2010-ben szövetséget kötött a nyugdíjasokkal. Ebben a szövetségben rögzítették, hogy megőrzik a nyugdíjak vásárlóértékét, megvédik a nyugdíjak értékállóságát és a nyugdíjasok életszínvonalát. Ebbe beletartozik a 65 éven felüliek ingyenes utazása is - tette hozzá Halász János.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×