eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Havazhat szombaton

Szombat késő délelőttől a Dunántúlon - előbb annak északnyugati felén - egyre nagyobb területen várható havazás, amely késő estére a Duna-Tisza közére is átterjedhet.

Pénteken az ország nagy részén általában derült, napos idő valószínű, csak keleten, északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon lehet kevés felhő.
Éjszaka tovább folytatódik a derült idő, az Északi-középhegység völgyeiben azonban köd képződhet.

Szombaton a köd gyors feloszlása közben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, amely kora délutánra a Tiszántúlig húzódik, annak keleti, délkeleti felén így még sok napsütésre számíthatunk.

Szombat késő délelőttől a Dunántúlon - előbb annak északnyugati felén - egyre nagyobb területen várható havazás, amely késő estére a Duna-Tisza közére is átterjedhet.

A legtöbb csapadékra az ország északnyugati részén lehet számítani, itt jellemzően 5 cm friss hó lehet, de a Kisalföld és Sopron térségében ennél nagyobb mennyiség is hullhat.
A változó irányú légmozgás pénteken gyenge, mérsékelt marad. Szombat hajnaltól először a Kisalföldön, majd a Dunántúlon megélénkül a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -15, -8 fok között alakul, de a hóval borított tájakon akár -18, -16 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken jellemzően -4, -1 fok között várható, de északon és északkeleten -6, -5 fok lesz a jellemző.

Európa nagy részének időjárását továbbra is anticiklon alakítja. Területén sok helyen derült, hideg az időjárás.

A hajnali minimum hőmérsékletek jellemzően -16 és -9 fok között alakulnak, nappal pedig -4 és -2 fok közötti hőmérsékleteket mérnek. Ennél sokkal zordabb időjárás jellemzi Európa sarkvidékhez közeli területeit. Lappföldön már napok óta mindössze -25, -30 fok van. A hajnali minimum még ennél is alacsonyabb, a leghidegebb órákban -40 fok is előfordul.

Jóval enyhébb időjárás uralkodik az Ibériai-félsziget partvidékén. Itt kora délutánra általában 15 fok körül alakul a hőmérséklet, de a legdélebbi helyeken pedig 22 fokot is mértek.

A Kárpát-medence fölé szombat hajnalban melegfront érkezik, többfelé várható havazás, a Dunántúlon jelentősebb mennyiség is.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×