eur:
392.78
usd:
366.18
bux:
66810.73
2024. április 25. csütörtök Márk

Maradnak az utcán a taxisok

Maradnak a taxisok szerda éjfél után is a Deák téren és környékén. Azonnali egyeztetést követelnek a kormánnyal és a fővárossal a taxisok. Ha legkésőbb tíz napon belül nem születik megállapodás, országos taxissztrájkot szerveznek - jelentette Sipos Ildikó, az InfoRádió riportere a helyszínről.

Maradnak a taxisok szerda éjfél után is a Deák téren és környékén, és ugyanúgy lezárják ezeket az útszakaszokat - idézte a tüntető taxisok egyik vezetője egy rögtönzött sajtótájékoztatón elhangzottakat Sipos Ildikó.

Gelencsér Zsolt azt mondta, hogy azonnali egyeztetést követelnek a kormánnyal és a fővárossal. Azt kérik, hogy péntekig hívjanak össze egy egyeztető fórumot, és legkésőbb jövő hét péntekig, tehát körülbelül tíz napon belül állapodjanak meg arról a helyzetről, amiben mielőbbi megegyezést sürgetnek. Ha ez nem történik meg, akkor országos taxissztrájk lesz - jelentették be délután egy óra körül.

Kérdés, hogy miért nem várták meg a szerda 2 órakor kezdődő kormányülést, hiszen korábban azt mondták, hogy ettől teszik függővé azt, hogy meddig maradnak. Mint mondták, azért, mert megkeresték kedden Lázár Jánost levélben, amelyben kértek tőle egy személyes találkozót a szerdai kormányülés előtt, erre azonban nem kaptak választ. Azt mondták, hogy elfáradtak, elfogyott a türelmük - ezért döntöttek így - tolmácsolta a InfoRádió riportere.

Arról is döntés született, hogy meghosszabbítják a szerda éjfélig érvényes területfoglalási engedélyt. A taxisok egyik képviselője már el is indult a BRFK-hoz, hogy meghosszabbítsa az engedélyt - tette hozzá.

Hanganyag: Sipos Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×