eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Győrbe helyezi át az Audi a Q3 gyártását - a nap hírei

Spanyolországból Győrbe helyezi át a Q3 típusú autó gyártását az Audi. Regionális jelentőségű felsőoktatási-ipari együttműködést indít a magyar munkaerő magas színvonalú képzésére a General Electric. A washingtoni magyar nagykövet szerint még soha nem voltak ilyen erősek Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatai.

Regionális jelentőségű felsőoktatási-ipari együttműködést indít a magyar munkaerő magas színvonalú képzésére a General Electric. Ebben állapodott meg a vállalat alelnöke és a kormányfő. A megbeszélésen a paksi atomerőmű kapacitásbővítésével kapcsolatban a GE alelnöke ismét jelezte: cége kész bekapcsolódni a beruházásba. Orbán Viktor és John Rice reményét fejezte ki, hogy a projektben amerikai-orosz szakmai együttműködés valósulhat meg.

Spanyolországból Győrbe helyezi át a Q3 típusú autó gyártását az Audi. Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor kft. ügyvezető igazgatója közölte: a döntés igazolja a vállalat kompetenciáit és teljesítőképességét, valamint Magyarország mint gyártó telephely versenyképességét. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a német cég lépése megerősíti Magyarország pozícióját az európai autóipar élvonalában.

A washingtoni magyar nagykövet szerint még soha nem voltak ilyen erősek Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági kapcsolatai. Szemerkényi Réka az Amerikai Kereskedelmi Kamara rendezvényén hangsúlyozta: a világ folyamatosan és jelentősen változik, a kihívások mindenkit közvetlenül érintenek, ezért nagyobb szükség van a stratégiai együttműködésre, mint valaha.

A kormány szándéka szerint nem lesz 30 millió forintos határ új lakások vásárlásánál, illetve építésénél a CSOK 10 millió forintos hitelének feltétele - mondta a pénzügyekért felelős államtitkár. Hornung Ágnes hozzátette: a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételének feltételei között várhatóan csak a társadalombiztosítási jogviszony, a munkaviszony igazolása marad fenn. Az összes többi korlátot a kormány szeretné hatályon kívül helyezni.

Tárgyalásokat kezd a tüntető taxisokkal a kormány, és arra kéri őket, hogy függesszék fel a demonstrációt. Erről a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár beszélt azután, hogy a kabinet megvitatta a helyzetet. Tuzson Bence azt mondta: a kormány indokoltnak látja, hogy szigorú, mindenkire egységes szabályozás legyen a személyszállításban. Szólt arról is, hogy ha az Uber nem tartja be a szabályokat, akkor betilthatják.

Lesz újabb ötpárti egyeztetés a terror veszélyhelyzet jogi szabályozásáról - közölte az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke. Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: lát esélyt a megegyezésre. Fontosnak nevezte a világos jogi szabályozást, különleges jogrend bevezetése esetén még inkább.

Nem hitelesítette az olimpiával és a Városligettel összefüggő népszavazási kérdéseket a Kúria. A testület ezzel megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság határozatait. A bizottság december 14-én hitelesítette mindkét helyi népszavazási kérdést. A Kúriára ezek ellen felülvizsgálati kérelem érkezett, ezt bírálta el a testület.

Elhagyhatta a kórházat az a férfi, akin tavaly decemberben először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon. Az orvosok tájékoztatása szerint a férfi jó állapotban van. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa korábban orvostörténetinek nevezte az eseményt.

Lezárta Görögországgal közös határát a Nyugat-Európába igyekvő illegális bevándorlók előtt Macedónia. Az intézkedés miatt több száz migráns rekedt görög területen, Idomeninél. Új szabályok vonatkoznak a migránsokra Horvátországban is. Közben Ausztria bejelentette, hogy korlátozza a menedékkérők létszámát és az idén legfeljebb 37.500 embert enged be az országba.

Megkezdődött a 46. Világgazdasági Fórum a svájci Davosban. Szerdán elsősorban a görög mentőcsomagról és a csökkenő olajárról volt szó, de néhány vállalati bejelentés is elhangzott. A tanácskozás fő témái között van még a migrációs válság, a pénz-, értékpapír- és nyersanyagpiacok zavarai, a kínai gazdasági növekedés lassulása és az éghajlatváltozás. A rendezvénysorozaton a politika, a civil társadalom és az üzleti élet mintegy 2.500 döntéshozója vesz részt.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×