eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Mégsem mondtak fel a győri kórház sebészei

Elkeseredett levélben fordult 16 sebészorvos a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatójához a megnövekedett ügyeleti terhek, és azok alacsony finanszírozása miatt. Azonban valótlan a sajtóban megjelent hír, ami arról szólt, hogy bármelyikük felmondott volna - mondta az InfoRádiónak a főigazgató.

"Három héttel ezelőtt a 20 sebészből 16 írt egy viszonylag elkeseredett levelet arról, hogy mennyire megnövekedtek a terheik. A rájuk háruló, döntően ügyeleti terhek főként a regionális pluszfeladatokból, a környező kis kórházak funkciókieséséből adódnak. A levélben azt kérdezték a sebészek, hogy ezt tudja-e az intézmény vezetése honorálni díjemeléssel" - közölte Dr. Tamás László János.

Ma történt egy megbeszélés. Körülbelül három hete készültünk arra, hogy baráti beszélgetés kapcsán elmondjuk, mi hogyan látjuk a tehernövekedést. Mivel mindhárom igazgató - az orvosigazgató, a szervezési igazgató, és jómagam is - sebész, nem vagyunk kívülállók - hangsúlyozta a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.

Tartok tőle, hogy a sebészeket valamilyen szervezet is támogathatta a levél megírásában. Az a szervezet tehetett fel valamilyen sajtóközleményt. Mert a 16 kollégánk, akikkel együtt dolgozunk, azt mondták, hogy ők nem keresték meg a sajtót - véli Dr. Tamás László János.

Az intézmények jelenleg viszonylag feszített büdzsével dolgoznak, és mivel a dologi kiadások is meghaladják a bevételeket, szabad fedezetek nem nagyon vannak díjemelésre. Annyit tudtunk ígérni, hogy megkeressük a módját annak, hogy ahogy vannak rendelkezésre állási díjak - a traumatológiai ellátás, a sürgősségi ellátás, az idegsebészeti ellátás, az égésplasztikai ellátás területén - megpróbáljuk elérni a fenntartónál vagy az államtitkárságnál, hogy esetleg valami hasonló, speciális ellátáshoz kötött rendelkezésre állási díjból egészítsék ki. Ígéretet tettünk arra, hogy megkérdezzük a források gazdáit, hogy van-e erre mód - közölte a főigazgató.

Ez nagyon elkeserít, és kórházigazgatóként arra figyelmeztet, hogy ha a szakma krémjének nevezett sebészek egy országos sebészeti központnak mondható helyen odáig jutnak, hogy egy elkeseredett levelet írjanak, akkor mindenképpen meg kell vizsgálni, hogy van-e mód a változtatásra, vagy van-e a társadalomnak fogadókészsége arra, hogy a sebészek panaszát is meghallgassa - fogalmazott Dr. Tamás László János.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×