Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jótékonysági játékgyűjtés kezdődött

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mától több mint ezer általános iskolában kezdődik a szegény családok gyerekeinek számára hirdetett játékgyűjtés - mondta az InfoRádióban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. Romhányi Tamás hozzátette: a gyerekek december 11-ig dobozba csomagolva vihetik be iskoláikba megunt, de jó állapotú játékaikat, amelyeket szeretetszolgálat juttat el a rászoruló családok gyermekeihez.

"Az ország több mint ezer általános iskolájában hirdetett játékgyűjtést a Pont velem pontgyűjtő csapat. Több mint hétszázezer gyereket hívott meg az akcióba. Az a kérésük, hogy megunt, de jó állapotú játékait tegyék be egy dobozba és vigyék be az iskolába. Az akció december 11-ig tart" - mondta el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

Romhányi Tamás hozzátette: "arról az ezer iskoláról van szó, ahol környezettudatos program fut, év közben használt elemeket, nem használatos mobiltelefonokat, elektronikus készülékeket visznek be a gyereket, amelyekért számos célra felhasználható pontokat kapnak. Van egy kialakult hálózat, amely begyűjti ezeket a környezetre ártalmas elektronikai hulladékokat, most ezt használják fel jótékony célokra."

Az összegyűjtött játékokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbítja a rászoruló családok gyermekeinek - jelezte a kommunikációs vezető.

"Rengeteg ilyen családdal állunk kapcsolatban, hiszen már tizenkilenc éve szervezünk több tízezer embert érintő adománygyűjtést" - jegyezte meg Romhányi Tamás.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője elmondta, hogy már készítik névsorokat, ami alapján a karácsonyi élelmiszergyűjtés csomagjait és a most összegyűjtött játékokat osztani fogják.

Hanganyag: Németh Zoltán