eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jótékonysági játékgyűjtés kezdődött

Mától több mint ezer általános iskolában kezdődik a szegény családok gyerekeinek számára hirdetett játékgyűjtés - mondta az InfoRádióban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. Romhányi Tamás hozzátette: a gyerekek december 11-ig dobozba csomagolva vihetik be iskoláikba megunt, de jó állapotú játékaikat, amelyeket szeretetszolgálat juttat el a rászoruló családok gyermekeihez.

"Az ország több mint ezer általános iskolájában hirdetett játékgyűjtést a Pont velem pontgyűjtő csapat. Több mint hétszázezer gyereket hívott meg az akcióba. Az a kérésük, hogy megunt, de jó állapotú játékait tegyék be egy dobozba és vigyék be az iskolába. Az akció december 11-ig tart" - mondta el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

Romhányi Tamás hozzátette: "arról az ezer iskoláról van szó, ahol környezettudatos program fut, év közben használt elemeket, nem használatos mobiltelefonokat, elektronikus készülékeket visznek be a gyereket, amelyekért számos célra felhasználható pontokat kapnak. Van egy kialakult hálózat, amely begyűjti ezeket a környezetre ártalmas elektronikai hulladékokat, most ezt használják fel jótékony célokra."

Az összegyűjtött játékokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbítja a rászoruló családok gyermekeinek - jelezte a kommunikációs vezető.

"Rengeteg ilyen családdal állunk kapcsolatban, hiszen már tizenkilenc éve szervezünk több tízezer embert érintő adománygyűjtést" - jegyezte meg Romhányi Tamás.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője elmondta, hogy már készítik névsorokat, ami alapján a karácsonyi élelmiszergyűjtés csomagjait és a most összegyűjtött játékokat osztani fogják.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×