eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Elindult a Cipősdoboz-akció

Ötvenezernél is több cipősdoboz-ajándékra számít idén a jótékonysági akciót tizenkét éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat - hangzott el advent első vasárnapján a Deák téren található Cipősdoboz Vár ünnepélyes megnyitásakor, a várban a finn Mikulás, Joulupukki várta a gyerekeket.

Az akció idei újdonsága, hogy a felajánlók egy része nyomon követheti majd, melyik településre kerül az általuk elkészített csomag. A szervezők abban bíznak, hogy ez a lehetőség tovább növeli a bizalmat a program iránt, és még többen csatlakoznak majd a cipősdoboz ajándék-készítők népes táborához - olvasható a szeretetszolgálat MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Sokakat az tarthat vissza a jótékony felajánlásoktól, hogy bizalmatlanok, valóban rászorulókhoz kerülnek-e adományok. Sikerült egy újdonsággal előállnunk, és ezzel az adományozás egy új korszakát, a nyomonkövethető adományozást meghonosítanunk" - mondta a megnyitó ünnepségen Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója. Ötezer csomag útja lesz így nyomon követhető.

A Baptista Szeretetszolgálat idén 12. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz-akciót, amelynek lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehetjük szebbé rászoruló gyerekek karácsonyát. A Szeretetszolgálat az akció weboldalán részletes útmutatást ad a cipősdoboz-ajándékok elkészítéséhez, amelyeket november 29. és december 20. között mintegy 200 gyűjtőponton várnak, hogy még karácsony előtt eljuttathassák a rászoruló gyerekeknek - nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, vagy Parajdra, a Böjte Csaba árvaházaiban nevelkedőknek.

Az évről-évre egyre ismertebb és népszerűbb Cipősdoboz-akcióban tavaly már 50 ezer cipősdoboz-ajándék juthatott el rászoruló gyermekekhez. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei december 20-ig várják országszerte mintegy 200 gyűjtőponton az ajándékokat. A gyűjtőpontok listája elérhető a ciposdoboz.hu oldalon. Az akcióhoz idén is csatlakozott a Shopline, amely a négy korosztálynak, fiúknak és lányoknak vegyesen állított össze a cipősdobozokat.

A 1355-ös cipősdoboz adományvonal hívásával 300 forinttal támogathatják egy cipősdoboz ajándék célba juttatását.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×