Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sipka Balázs: előre kell menni, de konstruktívan

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az eddigieknél szorosabb együttműködést tervez egyebek mellett a Magyar Orvosi Kamarával is a Magyar Rezidens Szövetség új elnöke. Sipka Balázs az InfoRádiónak elmondta: a szervezetet közelebb vinné a rezidensekhez is.

Jelezte: a szervezet markáns érdekvédelmi tevékenységet folytat, jelentős a társadalmi, szakmai és kormányzati elfogadottsága, ugyanakkor ha a tárgyalásos út nem vezet eredményre, "ki kell állni a jogainkért, megalkudni nem szabad, előre kell menni, de konstruktívan".

Mint mondta, nagyobb hangsúlyt kapna a rezidenseket érintő aktuális jogi problémák megoldása; ennek eszköze lehet a jogok tudatosítása és a hatékony jogi képviselet is.

Sipka Balázs erősítené a szakorvosok és a szakdolgozók összefogását, mert mindkét területen "az érdekvédelemnek vannak hiányosságai"; megjegyezte, az eddigi eredmények is mutatják, "a rezidensek kiálltak, és a rezidenseknek jobb lett".

Szavai szerint a jövőt a nyugat-európaihoz hasonló, team-alapú egészségügyi ellátórendszer jelenti, hozzátéve, ugyanezt a szemléletet szeretné az érdekvédelemben is hangsúlyossá tenni.

Sipka Balázs jelezte: szeretnének együttműködést kialakítani a Magyar Orvosi Kamarával, amely jelezte ugyan korábban támogatását, de "valahogy nekünk ezekbe a kitárt karokba nem sikerült belefutnunk, bár törekedtünk rá".

A szervezetet két éven át irányító Dénes Tamás a hétfői tisztújító közgyűlésen jelentette be lemondását; arra a kérdésre, hogy megméretteti-e magát a Magyar Orvosi Kamara (MOK) különböző tisztségeire, Dénes Tamás elmondta, valóban jelölték a kamara elnöki, alelnöki, főtitkári és titkári pozícióira, amit elfogadott. Emlékeztetett: többször kinyilvánította, hogy nem kíván kamarai elnök lenni, de bízik abban, hogy a jövőben szorosabb együttműködést tud kialakítani a rezidensszövetség és a köztestület.

Hanganyag: Domanits András