eur:
395.71
usd:
367.22
bux:
65304.87
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Sipka Balázs: előre kell menni, de konstruktívan

Az eddigieknél szorosabb együttműködést tervez egyebek mellett a Magyar Orvosi Kamarával is a Magyar Rezidens Szövetség új elnöke. Sipka Balázs az InfoRádiónak elmondta: a szervezetet közelebb vinné a rezidensekhez is.

Jelezte: a szervezet markáns érdekvédelmi tevékenységet folytat, jelentős a társadalmi, szakmai és kormányzati elfogadottsága, ugyanakkor ha a tárgyalásos út nem vezet eredményre, "ki kell állni a jogainkért, megalkudni nem szabad, előre kell menni, de konstruktívan".

Mint mondta, nagyobb hangsúlyt kapna a rezidenseket érintő aktuális jogi problémák megoldása; ennek eszköze lehet a jogok tudatosítása és a hatékony jogi képviselet is.

Sipka Balázs erősítené a szakorvosok és a szakdolgozók összefogását, mert mindkét területen "az érdekvédelemnek vannak hiányosságai"; megjegyezte, az eddigi eredmények is mutatják, "a rezidensek kiálltak, és a rezidenseknek jobb lett".

Szavai szerint a jövőt a nyugat-európaihoz hasonló, team-alapú egészségügyi ellátórendszer jelenti, hozzátéve, ugyanezt a szemléletet szeretné az érdekvédelemben is hangsúlyossá tenni.

Sipka Balázs jelezte: szeretnének együttműködést kialakítani a Magyar Orvosi Kamarával, amely jelezte ugyan korábban támogatását, de "valahogy nekünk ezekbe a kitárt karokba nem sikerült belefutnunk, bár törekedtünk rá".

A szervezetet két éven át irányító Dénes Tamás a hétfői tisztújító közgyűlésen jelentette be lemondását; arra a kérdésre, hogy megméretteti-e magát a Magyar Orvosi Kamara (MOK) különböző tisztségeire, Dénes Tamás elmondta, valóban jelölték a kamara elnöki, alelnöki, főtitkári és titkári pozícióira, amit elfogadott. Emlékeztetett: többször kinyilvánította, hogy nem kíván kamarai elnök lenni, de bízik abban, hogy a jövőben szorosabb együttműködést tud kialakítani a rezidensszövetség és a köztestület.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×