eur:
395.28
usd:
371.62
bux:
66259.85
2024. április 16. kedd Csongor

Molnár Zsolt: A TEK tisztázza az ellentmondásokat!

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke felszólította a Terrorelhárítási Központ vezetőjét, hogy tisztázza a hétvégi TEK-akció részleteit. A szocialista Molnár Zsolt szerint fennáll a veszélye, hogy megtévesztették az általa vezetett parlamenti testület tagjait.

Két bűncselekményről beszélünk, az egyikben előzetes letartóztatásban van két személy, akik sorozatlőfegyvereket birtokoltak. Az ügy hátteréről később kapunk tájékoztatást. A másik eset viszont láthatóan súlyos ellentmondásokat tartalmaz, ezért szólítottam fel a közleményben a TEK-et, hogy ezeket tisztázza. A főigazgató a bizottságban és rengeteg más helyen is elmondta a maga verzióját. Az iratok, amelyek a bíróság elé kerültek ezzel nincsenek összhangban, és megkérdőjelezik a TEK tekintélyét - hangsúlyozta Molnár Zsolt.

A részletekről nem beszélhetek, az egyik ügyben az kiderült, hogy II. világháború iránt érdeklődő emberek szeretnek fegyverek gyűjtögetésével foglalkozni. Ebben az ügyben a bizottsági ülésen elhangzottak nincsenek összhangban a nyilvánosság előtt lévő információkkal. Felmerülhet a megtévesztés, a dezinformálás és a súlyos szakmai hiba is. Az, hogy ezek közül melyik következett be, azt még nem tudom megmondani, de, hogy nincs rendben ez az ügy, az egyértelmű - jelentette ki a Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista elnöke.

Molnár Zsolt hangoztatta: várjuk, hogy a TEK a nyilvánosság előtt tegye tisztába, hogy mi az oka az ellentmondásoknak, hiszen Párizs után a terrorizmus az, amivel nem lehet játszani, pártpolitizálni, félelmet kelteni az emberekben, ez az az ügy, amiben mindenkinek tisztán kell látnia. Ez nem a Nemzetbiztonsági Bizottság zárt ülésére, hanem a teljes magyar nyilvánosságra tartozik!

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×