Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"A Quaestor-törvény nem lehelte ki a lelkét" - hetilapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Figyelő Trócsányi László igazságügyi miniszterrel készített interjút, a Heti Válasz pedig közzétette idei felsőoktatási rangsorait.

A Figyelő Trócsányi László igazságügyi miniszterrel készített interjút, aki a párizsi terrortámadás kapcsán elmondta: létezik törvény- és intézkedéscsomag vészhelyzetre, a kormány folyamatosan elemzi azt. A tárcavezető szerint Magyarország kötelezettségszegési eljárások számát illetően az uniós tagállamok középmezőnyébe tartozik. Trócsányi László szerint az eljárások végkimenetelét illetően Budapestnek nem kell szégyenkeznie, a magyar adminisztráció jól dolgozik. A Quaestor-ügy kártalanításáról szóló törvény egyes részeinek alkotmánybírósági megsemmisítéséről az igazságügyi miniszter azt mondta: a jogszabály gyógyítható, nem lehelte ki a törvény a lelkét. Trócsányi László szerint a kormány tartani tudja azt az ígéretét, hogy a károsultak érdekében kezeli a problémát. Részletek a Figyelőben.

Heti Válasz idén is elkészítette felsőoktatási rangsorát, amelyben képzésenként pontozták az intézményeket. A bölcsészettudományi karok közül például a listát az ELTE Pedagógia és Pszichológiai Kara megelőzte az intézmény Bölcsészettudományi Karát. A listán a legjobb vidéki egyetem a negyedik helyezett pécsi lett. A műszaki képzés rangsorát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara vezeti, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hat kara a 2-dik és 7-dik hely közötti sávot foglalja el. A legjobb műszaki képzés vidéken a lista szerint a Pannon Egyetemen található, az intézmény Informatikai Kara a felső oktatási műszaki rangsor 10-dik helyén áll. További érdekességek, és a teljes, képzésenkénti lista megtalálható a Heti Válaszban.

Hanganyag: Domanits András