eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Megalakult a Magyar-Nevadai Kereskedelmi Kamara

Megalakult kedden Las Vegasban a Magyar-Nevadai Kereskedelmi Kamara - tájékoztatta az MTI-t telefonon Kálmán László nagykövet, Los Angeles-i magyar főkonzul.

A testület elnöke a Kaliforniai-Magyar Kereskedelmi Kamarát is irányító Szabó Klimovitsky Lívia, a Fed tanácsadói testületének tagja lett.

"Az újabb kamara fő küldetése az, hogy összehozza a magyar vállalkozókat amerikai partnercégekkel. Szeretnénk ezeket a kapcsolatokat Magyarország felé csatornázni, helyi emberekre támaszkodva, ahogy ez Kaliforniában is működik" - nyilatkozott az MTI-nek Szabó Klimovitsky.

Rámutatott, hogy a magyar vállalatok amerikai üzleti kapcsolatai bővítésének eredője a két ország gazdasási kapcsolatainak javulása.

Kitért rá, hogy maga is egy technológiai vállalatok behozatalával foglalkozó cég tulajdonosa, de a kamarában nemcsak ilyenekkel, hanem kereskedelmi cégekkel is foglalkozni kíván. A testület elkezdte felvenni a kapcsolatokat Magyarország külgazdasággal foglalkozó intézményeivel, hogy állami támogatással létrehozott bemutatókkal és cégismertetőkkel fokozza tevékenységének hatékonyságát.

A testület tiszteletbeli elnöke a 99 esztendős Tihanyi (Czeisler) Ferenc cirkuszművész lett. A kamara megalakulását díszdokumentumban üdvözölte Carolyn G.Goodman, Las Vegas polgármestere.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×