eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Robbanóanyagokkal felszerelt csoportot fogott el a TEK

Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogta el a Terrorelhárítási Központ (TEK) terrorellenes akciósorozatában a hétvégén - közölte a szervezet.

A TEK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a november 13-i párizsi terrorcselekmény-sorozatot követően fokozták felderítő tevékenységüket.

"A TEK által kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során" hat embert vettek őrizetbe - tették hozzá.

Közölték, a TEK felderítése alapján őrizetbe vett emberektől sorozatlövő fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket foglaltak le.

Kitértek arra: kedden a bíróság elrendelte két ember előzetes letartóztatását, a további gyanúsítottakkal kapcsolatban később várható döntés. Az elfogottakkal szemben a nyílt eljárásokat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

A terrorellenes akciósorozat végéig a TEK megerősíti a védett személyek biztosítását - írták.

Az Origo úgy tudja, az akció vasárnap éjjel volt. A TEK konvoját többen is a Szentendrei úton látták Budapestről kifelé haladni, velük volt a szervezet két páncélos csapatszállító járműve is.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×