eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

ÁSZ: elfogadták a felsőoktatási intézmények intézkedési terveit

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elfogadta az egyetemek és főiskolák - a számvevőszéki ellenőrzések megállapításai és javaslatai alapján készített - intézkedési terveit - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Az ÁSZ 2014-ben és 2015 első félévében mind a 28 állami felsőoktatási intézmény gazdálkodását értékelte és jelentéseiben számos javaslatot tett.

A számvevőszéki törvény előírása szerint az ellenőrzött szervezetek vezetőinek az adott jelentés nyilvánosságra hozatala után 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük, amelyet kötelesek megküldeni az ÁSZ-nak. A számvevőszék értékeli az intézkedési terveket, majd dönt azokról.

A 2014-ben és 2015-ben ellenőrzött egyetemek és főiskolák, valamint a felügyeletüket ellátó szaktárca a számvevőszéki megállapításokra, javaslatokra válaszul az intézkedési terveket megküldték az Állami Számvevőszéknek, az ÁSZ pedig valamennyi intézkedési tervet elfogadta. Az intézkedési tervben foglaltak végrehajtását a számvevőszék utóellenőrzés keretében ellenőrizheti.

A közleményben kitértek arra is: a felsőoktatási intézmények ellenőrzési tapasztalatairól az ÁSZ korábban több alakommal tájékoztatta az Országgyűlést, a számvevőszéki ellenőrzések összegzéséről szóló tájékoztatót az ÁSZ szerdán is eljuttatta az országgyűlési képviselők számára is.

Mint írták, az Országgyűlés november 19-i plenáris ülésén tárgyalta a felsőoktatási törvény módosítását, amelyet a Fokozatváltás a felsőoktatásban című stratégia beépítése indokolt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×