Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Decemberig készülnek el a betonterelők az autópályákon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem fejezik be időben az autópályákon folyó munkálatokat. Az elválasztósávok építésével az M7-esen december 15-én végeznek, az M3-as és M5-ös autópálya pedig várhatóan november végén készül el.

"A M3-as autópályán két szakaszon végzik jelenleg a betonterelő telepítését, várhatóan november végén fejeződik be a munkavégzés" - mondta Marczin Bence, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Hozzátette: az M5-ös autópályán szintén november végére várható a terelések bontása. Az M7-es autópályán ez az időpont december közepe, pontosan december 15-én vehetik újra igénybe korlátozás nélkül az autópályát a közlekedők.

"Az M3-as és M7-es autópályán is volt csúszás a munkákban, elsősorban azért, mert az időjárás nem volt kedvező a munkavégzésre. Az elmúlt hetekben az esős időszak és a köd is nehezítette a munkavégzést" - hangsúlyozta a szóvivő.

Mint mondta, a terelőelemek egy magasabb biztonsági és visszatartási fokozatot jelentenek. Fontos, hogy a betonelemek fenntartása is sokkal kedvezőbb.

"Ha egy szalagkorlát megsérül, akkor az esetek többségében cserélni kell, a betonterelő elemek esetében erre ritkán van szükség. De komoly baleset-megelőző szerepe is van: egy betonterelő akár egy tehergépkocsit is megakadályozhat abban, hogy átcsússzon egy másik útpályára." - mondta Marczin Bence.

Hanganyag: Kálló Izabella