eur:
392.72
usd:
366.34
bux:
66717.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Decemberig készülnek el a betonterelők az autópályákon

Nem fejezik be időben az autópályákon folyó munkálatokat. Az elválasztósávok építésével az M7-esen december 15-én végeznek, az M3-as és M5-ös autópálya pedig várhatóan november végén készül el.

"A M3-as autópályán két szakaszon végzik jelenleg a betonterelő telepítését, várhatóan november végén fejeződik be a munkavégzés" - mondta Marczin Bence, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Hozzátette: az M5-ös autópályán szintén november végére várható a terelések bontása. Az M7-es autópályán ez az időpont december közepe, pontosan december 15-én vehetik újra igénybe korlátozás nélkül az autópályát a közlekedők.

"Az M3-as és M7-es autópályán is volt csúszás a munkákban, elsősorban azért, mert az időjárás nem volt kedvező a munkavégzésre. Az elmúlt hetekben az esős időszak és a köd is nehezítette a munkavégzést" - hangsúlyozta a szóvivő.

Mint mondta, a terelőelemek egy magasabb biztonsági és visszatartási fokozatot jelentenek. Fontos, hogy a betonelemek fenntartása is sokkal kedvezőbb.

"Ha egy szalagkorlát megsérül, akkor az esetek többségében cserélni kell, a betonterelő elemek esetében erre ritkán van szükség. De komoly baleset-megelőző szerepe is van: egy betonterelő akár egy tehergépkocsit is megakadályozhat abban, hogy átcsússzon egy másik útpályára." - mondta Marczin Bence.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×