eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Megújult a debreceni Kenézy kórház rehabilitációs részlege

Több mint hatszázmillió forint európai uniós forrásból megújult a debreceni Kenézy-kórház rehabilitációs részlege, az osztályt pénteken adták át.

Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az eseményen elmondta: az elmúlt években mintegy ötszázmilliárd forint értékű egészségügyi fejlesztés valósult meg az országban.

Ezzel a fejlesztéssel teljes egészében megújultak a vidéki egészségügyi ingatlanok - tette hozzá.

Lampé Zsolt főigazgató közölte, a kórház rehabilitációs szolgáltatásait több mint hatszázmillió forint európai uniós forrásból fejlesztették: százhúsz korszerű rehabilitációs ágyat vettek, és új tornatermeket is kialakítottak.

Utalt arra, hogy az elmúlt években jelentős szerkezeti átalakítás történt az intézményben: a korábbi 1500 aktív ágy helyett ma 800 aktív, 300 rehabilitációs és 250 krónikus ággyal rendelkeznek.

Ezzel jelentősen javult az ellátás színvonala, korábban ugyanis az aktív kezelés után nem volt szervezett lehetőség arra, hogy rehabilitációval javítsanak a betegek állapotán - hangsúlyozta.

Harsányi Zsolt osztályvezető főorvos elmondta: a jelenlegi beruházás keretében 120 korszerű rehabilitációs ágyat vettek, és egy nagyméretű tornatermet is berendeztek sporteszközökkel, ami megteremti a sportrehabilitáció alapjait. Összesen 3800 négyzetméter területen újult meg az osztály, és egy kültéri gyakorlópályát is kialakítottak a kórház udvarán.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője köszöntőjében szemléletváltást sürgetett a magyar egészségügyben. Azt mondta, az egészségügy jelenlegi szerkezete "minden pénzt elnyel", ezért változtatásra van szükség főként a szemléletben, abban, hogy "miként állnak hozzá az emberek ellátásához".

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere példaértékűnek nevezte azt a fejlesztési folyamatot, amely az elmúlt években, összesen mintegy ötmilliárd forint ráfordítással a kórházban megvalósult.

Közölte, a rehabilitációs részleg fejlesztése illeszkedik a két nagy debreceni egészségügyi szolgáltató együttműködéséhez: az egyetemi klinikákon megkezdett fejlesztések a Kenézy-kórház rehabilitációs osztályán fejeződhetnek be.

Ezzel összefüggésben Ónodi-Szűcs Zoltán az MTI-nek elmondta: az egyetemi klinikák és a Kenézy-kórház szervezeti összefésüléséről jelenleg zajlanak egyeztetések az egészségügyi és a felsőoktatási államtitkárság között annak érdekében, hogy "az együttműködés hegmentes legyen".

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×