eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Kedvezményes internet-alapcsomagot vezethet be a kormány - lapszemle

A Magyar Idők kormányzati forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy kedvezményes internet-alapcsomagot vezethet be a kormány. A Népszabadság szerint a bürokráciacsökkentés jegyében a kormány 2017-től eltörölné a családi házak építési engedélyezését.

A Magyar Idők kormányzati forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy kedvezményes internet-alapcsomagot vezethet be a kormány, az internetezés áfája 18 százalékra csökkenhet, továbbá ingyenes wifiszolgáltatás épülhet ki minden településen. Információk szerint program indulhat az oktatási intézmények belső wifihálózatának fejlesztésére, digitális gyermekvédelmi tervet dolgozhatnak ki a kiskorúak védelmének erősítése érdekében, valamint adókedvezményben részesülhetnek a magyar startup cégek befektetői.

A Népszabadság szerint a bürokráciacsökkentés jegyében a kormány 2017-től eltörölné a családi házak építési engedélyezését. De ha a ház nem a beadott tervek szerint épül meg, esetleg hibát talál benne valamelyik szakhatóság, visszabontják. A kormány erre is több pénzt ad.

A Magyar Nemzet körkérdéséből az derült ki, hogy költekezésben messze kiemelkedik az európai mezőnyből a Magyar Nemzeti Bank. Míg a hazai központi intézmény tízmilliárdokért vásárol ingatlanokat, addig más országok jegybankjai inkább eladnak. Műkincsvásárlásra is csak az itthoni összegek töredékét költik a külföldi intézmények. Sőt, van, ahol egyenesen tilos erre fordítani a közpénzt.

Az Index.hu arról ír, hogy railgunt épített egy férfi magának. Az amerikai haditengerészet évek óta építgeti saját elektromágneses fegyvereit, mert hatalmas pusztításra képes, biztonságos és hatékony. Van is már olyan hajójuk, amin van a fegyverből.

A Magyar Idők azt írja, hogy több mint másfél millió adósa volt az államnak szeptember végén, az adóhatóság háromszázmilliárd forintnyi köztartozást hajtott be az év első kilenc hónapjában. A lap a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól kapott tájékoztatásra hivatkozva arról írt: az adósok nagyobb részét - nagyjából háromnegyedét - a közterhekkel elmaradó magánszemélyek adták, miközben 420 ezer vállalkozás neve is szerepelt a regiszterben.

A Magyar Nemzetből megtudhatják, hogy egy cukrász, egy óvónő vagy egy buszsofőr is az itthoni bruttó 500-600 euró helyett könnyen 1500-2000 eurót kereshet, ha Nyugat-Európában vállal munkát. Az elvándorlás egyes ágazatokban már aggasztó mértéket öltött, pedig szakértők szerint a nettó átlagbér 15-20 százalékos növelése egyáltalán nem veszélyeztetné a versenyképességet.

A Népszabadság szerint nem a győri Krúdy Gyula az egyetlen népszerű iskola, ahol felvetődött a gimnáziumi képzés megszüntetése. Az intézmények ranglistáján előkelő helyen szereplő váci Boronkay György középiskolában sem tudják még, indíthatnak-e gimnáziumi osztályokat.

Az Index.hu azokat a kérdéseket teszi fel, hogy mire jó Tsū? Egyáltalán mi az a Tsū? Miért retteg tőle a Facebook? A portál megnézte a közösségi oldalak legújabb üdvöskéjét. Bár a tartalomért fizetnek, ez nem mozgat meg azért tömegeket, az eddigi példák alapján pedig esélye nincs a startupnak a kitörésre.

A Portfolio szerint a készpénzben tartott deviza tűnik az új divatnak a magyar lakosság körében: tavaly júliustól idén júliusig megtriplázódott a magyar lakosság valutaállománya, betétet is egyre inkább idegen devizában tartanak a háztartások. Az euró és a dollár forinttal szembeni erősödésére sokan számítanak.
A Napi.hu arról ír, nem kellett sokat várni arra, hogy megérkezzenek az első elutasító reakciók David Cameron brit miniszterelnök európai uniós reformjavaslatainak egy részére. Van, amiben nem lesz vita, van, amiben lesznek feszültségek és van olyasmi is, amiben kibékíthetetlennek látszanak az ellentétek.

A penzcentrum.hu-ból megtudhatják, hiába büntetik már 2012 óta, még mindig rendszeresen látni olyan embereket, akik a busz- vagy villamosmegállókban cigiznek. Pedig egyre gyakoribbak az ellenőrzések is, a kiszabott bírságok összege néhány év leforgása alatt majdnem a duplájára emelkedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×