eur:
393
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Az M2-es metró megállás nélkül halad át a Széll Kálmán téren

A Széll Kálmán téri metróépület felújítása három egymást követő novemberi hétvégén - november 14-15-én, 21-22-én, majd 28-29-én - a februárban megépített ideiglenes védőtető lebontásával, az épület homlokzatának újjáépítésével es az épület belsőépítészeti munkáival, újraburkolásával folytatódik. A metró kijárati épületének korábbi, "legyezős" alakja - mint a Széll Kálmán tér egyik jelképe - az átépítés után is megmarad, de már egy teljesen felújított, modern arculatú, üvegfalakkal határolt épület részeként. Az utasforgalom által érintett területen zajló építési munkák zavartalanságának biztosítása érdekében ezen a három hétvégén az M2-es metró teljes vonalán közlekedik, azonban a Széll Kálmán tér M állomáson megállás nélkül áthalad.

A Széll Kálmán téri állomás pótlására M2-es jelzéssel pótlóbusz indul a Batthyány tér M+H és a Széll Kálmán tér között, továbbá meghosszabbított útvonalon, Budakeszi és a Batthyány tér M+H között járnak a 22-es buszcsalád járatai. A Budapesti Közlekedési Központ honlapján a www.bkk.hu/szellkalmanter aloldalon mindig elérhetők a rekonstrukcióval és az aktuális közlekedési változásokkal kapcsolatos információk - olvasható a vállalat közleményében.

Három hétvégén, 2015. november 14-15-én, november 21-22-én és november 28-29-én az M2-es metró a teljes vonalon - az Örs vezér tere és a Déli pályaudvar között - közlekedik, azonban a Széll Kálmán tér metróállomáson megállás nélkül áthalad, ott nem lehet a metróról le-, illetve arra felszállni. A metró utasai a Széll Kálmán teret a Batthyány tér M+H és a Széll Kálmán tér M között indított M2-es jelzésű pótlóbusszal, a 39-es busszal vagy a 22-es, a 22A és a 222 busszal érhetik el, amelyek meghosszabbított útvonalon közlekednek budakeszi végállomásuk és a Batthyány tér M+H között. A pótlóbusz és a 22-es buszcsalád járatai közösen sűrű követési időt biztosít a Széll Kálmán tér M és a Batthyány tér M+H között. A Széll Kálmán teret érintő többi buszjárat megszokott rendje szerint közlekedik ezeken a hétvégéken is.

A Széll Kálmán tér M megközelítési lehetőségei november 14-15-én, 21-22-én és 28-29-én

Aki metróval utazik az Örs vezér tere irányából és a Széll Kálmán térre tart, a leggyorsabban a Batthyány tér M+H állomáson az M2-es pótlóbuszra vagy a 22-es buszcsalád járataira átszállva, továbbá a menetrend szerint közlekedő 39-es busszal érheti el. A Batthyány téren
· az M2-es pótlóbuszra a buszvégállomás Dunához közelebb eső oldalán, a 160-as és a 260-as busz végállomása előtt lehet felszállni,

· míg a meghosszabbított útvonalú 22-es buszcsalád járataira a buszvégállomás Kölcsey Ferenc-szoborhoz közel eső oldalán, a 39-es busz végállomásán.

Mind az M2-es pótlóbusz, mind a 22-es, a 22A és a 222-es busz megáll ezután a 17-es és a 86-os busz Batthyány téri megállóhelyén, a 39-es autóbuszra is ebben a megállóban lehet felszállni, a Széll Kálmán téren pedig a 39-es és a 116-os busz megállójában lehet leszállni róluk.

Aki a Déli pályaudvar M felől metróval utazna a Széll Kálmán térre, annak a BKK az M2-es metró helyett elsősorban a 18-as, az 59-es vagy a 61-es villamos igénybevételét ajánlja. A Déli pályaudvar M és a Széll Kálmán tér M között ugyanakkor a 21-es, a 21A, a 39-es, a 91-es, a 102-es a 139-es és a 140-140A busz is eljutást biztosít. és a 139-es busz is eljutást biztosít.

Aki a Széll Kálmán térről a Batthyány térre tart, illetve az M2-es metróval utazna az Örs vezér tere M+H felé, célszerű az M2-es pótlóbusszal, a 22-es buszcsalád meghosszabbított útvonalú járataival, továbbá a menetrend szerint közlekedő 39-es busszal a Batthyány tér M+H-ig utaznia. Aki a metróval továbbutazna az Örs vezér tere felé, itt már fel tud szállni M2-es metróra. A Batthyány tér M+H-ig meghosszabbított útvonalú 22-es buszcsalád járataira, valamint az M2-es pótlóbuszra a Széll Kálmán téren annak Margit körút felőli oldalán, a 4-es és a 6-os villamos végállomása mellett, a 22-es buszcsalád végállomásán lehet felszállni.

Azok az utasok, akik a 18-as, az 59-es vagy a 61-es villamosról, illetve a 21-es, a 21A, a 91-es, a 102-es, a 139-es, a 140-es vagy a 140A buszról a Széll Kálmán téren szoktak átszállni az M2-es metróra, a Déli pályaudvarig utazzanak, és ott szálljanak át.

A Széll Kálmán teret érintő többi villamos- és buszjárat megszokott rendje szerint közlekedik ezeken a hétvégéken is.

A Széll Kálmán tér felújításáról

A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be. A fejlesztés eredményeképpen a mai elhanyagolt csomópont helyén egy új, modern arculatú, magas szolgáltatási színvonalú, rendezett, akadálymentes és zöld közösségi tér jön létre, a budai fonódó villamoshálózat kiépítésével pedig egyúttal - a munkák összehangolásának köszönhetően - a városrész közlekedése is megújul. A Széll Kálmán tér felújítására mintegy nettó 5,3 milliárd forintos kormányzati, uniós és saját forrás áll a Fővárosi Önkormányzat rendelkezésére. A 2016 tavaszáig tartó rekonstrukció több építési ütemben, esetenként kényelmetlenséggel járó forgalomkorlátozásokkal zajlik, amelyek miatt a teret érintő vagy keresztező busz- és villamosjáratok közlekedése több alkalommal is változik majd. Az útlezárásokra és a tömegközlekedési korlátozásokra a rendezett, modern, akadálymentes, zöld közösségi tér mielőbbi elkészülte miatt van szükség, az okozott kényelmetlenségek miatt a BKK az utazóközönség türelmét kéri. A Budapesti Közlekedési Központ honlapján a www.bkk.hu/szellkalmanter aloldalon mindig elérhetők a rekonstrukcióval és az aktuális közlekedési változásokkal kapcsolatos információk.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×