eur:
395.31
usd:
365.78
bux:
65324.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Két órán keresztül kérdezhetik a kormányt a parlamentben

Rövid munkanap vár hétfőn az országgyűlési képviselőkre, a napirenden kívüli felszólalások között kérdések és azonnali kérdések hangoznak el. Összesen két órán keresztül kérdezhetik a kabinetet a képviselők hétfőn, az Országgyűlés kéthetes ülésének zárónapján.

Az egyetlen előterjesztéssel kapcsolatos munka hétfőn az idei költségvetés módosításának zárószavazása lett volna a kéthetes ülés ötödik napján. Azonban már a tervezetben is úgy szerepelt, hogy csak akkor kell a képviselőknek szavazniuk, ha a Költségvetési Tanács véleménye nem érkezik meg korábban. Mivel ezt megkapták, a módosítást kedden délelőtt nagy többséggel elfogadták a képviselők. Így a mai napon a napirend előtti felszólalásokat követően a képviselők kérdéseket, illetve azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak.

A korábban benyújtott kérdések alapján várhatóan például az LMP-s Sallai R. Benedek az Illatos úti szennyezéssel kapcsolatban azt kérdezi majd, a kormány továbbra sem lát-e teendőt. Gúr Nándor szocialista politikus "Az egészségügyi ellátórendszer csődje az egri Markhot Ferenc Kórházban" címmel nyújtotta be kérdését. A független Szelényi Zsuzsanna az autisták magyarországi sorsáról kérdezi a kormányt, míg a Fideszes Simon Róbert Balázs arról érdeklődik majd, miként hatnak az autóipar hazai eredményei a gazdaságra, a foglakoztatásra és a vállalati kultúrára.

A vasárnap estig benyújtott azonnali kérdések között szerepel sok más mellett az LMP-s Ikotity István kérdése, amiben arról érdeklődik, mikor vizsgálják felül a pedagógusok munkaterhelését, a Fideszes Pósán László azt kérdezi, megvalósulhat-e a felsőoktatás pénzügyi stabilitása, a szocialista Varga László pedig azt a kérdést teszi fel, hová tűntek a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások. A Parlament mai ülése a napirend utáni felszólalásokkal zárul, várhatóan 13 óra körül.

Hanganyag: Király István Dániel

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×