Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiírták a Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázatát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kiírta a pályázatot a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára legfeljebb 5 év időtartamra az emberi erőforrások minisztere; az intézményt jelenleg vezető Csorba László mandátuma az év végén lejár.

A kormányzat honlapján közzétett kiírás szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) december 4-ig várja a középtávú vezetői programot is tartalmazó pályázatokat.

A pályázókat a határidő lejártát követő 21 napon belül szakmai bizottság hallgatja meg. A legalább öttagú bizottságot a munkáltatói jogkör gyakorlója (a miniszter) kéri fel, a bizottság munkájában a miniszter képviselője is részt vesz. A főigazgatói megbízásról a pályázati határidő lejártát követő 30 napon belül - a szakmai bizottság javaslatát mérlegelve - a miniszter dönt.

A kiírás szerint a beosztás december 15-étől tölthető be. Az intézménynél újonnan létesített jogviszony esetén 3 hónap próbaidőt is kikötnek.

A Nemzeti Múzeum jelenlegi főigazgatója, Csorba László ötéves vezetői mandátuma február 1-jén járt le. Az ezt megelőzően kiírt főigazgatói pályázatra Csorba László és Szabó Csaba levéltáros, a bécsi Collegium Hungaricum tudományos igazgatóhelyettese jelentkezett, a szakmai bizottság akkor mindkét jelölt személyét alkalmasnak találta a múzeum vezetésére.

A miniszter februárban Csorba Lászlót bízta meg az intézmény további irányításával, mivel azonban a történész rövidesen betölti a nyugdíjkorhatárt, újabb mandátuma csak 2015 végéig szól.