eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet konzultációra utazik Washingtonba - lapszemle

A Magyar Idők szerint Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet szerdán konzultációra utazik Washingtonba. A Magyar Nemzet arról számolt be, mégsem írják elő a tanároknak, hogy kerüljék a szenvedélybetegségeket.A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy uniós pénzből indítanak a kis- és közepes vállalkozások informatikai szemléletformálását célzó programot.

A Magyar Idők szerint Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet szerdán konzultációra utazik Washingtonba, ahol az Európa-ügyi helyettes államtitkárhoz lesz hivatalos. A lap amerikai forrásból származó értesülésből megtudta, hogy Victoria Nuland szerint Bell "puha", nem elég konfrontatív, és ezért is akar vele találkozni.

A Magyar Nemzet arról számolt be, mégsem írják elő a tanároknak, hogy kerüljék a szenvedélybetegségeket, és nem szabják meg azt sem, hogy tartózkodni kell a szélsőséges, megbotránkoztató viselkedéstől. A lap értesülései szerint több ponton finomítják a pedagógusok készülő etikai kódexét.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy uniós pénzből indítanak a kis- és közepes vállalkozások informatikai szemléletformálását célzó programot. Oktatással, esettanulmányokkal ösztökélné a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a fejlesztési tárca egyik háttérintézménye, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, valamint az Infotér Egyesület a kis cégeket a modern technológiák használatára.

Az Index.hu-ból megtudhatják: először filmezték le a nagyon ritka Balaenoptera omurai bálnafajt, amely nevét az azt felfedező japán cetológusról, Hideo Omuráról kapta. A bálnát korábban egy másik fajnak hitték, de DNS-vizsgálattal még 2003-ban bizonyították, hogy különálló.

A Népszabadságnak nyilatkozott Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöke, aki úgy vélte, komoly gondok vannak a papok felkészültségével, a plébániarendszer jelenlegi formájában fönntarthatatlan. Szerinte a katolikus egyháznak stratégiára lenne szüksége, a papoknak pedig igenis politizálniuk kell.

A Magyar Időkből megtudhatják, nyomozást indított a NAV a józsefvárosi MSZP-s fekete kassza ügyében számvitel rendjének megsértése és más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az eljárást a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytatja le ez év december 2-ig, amelyet szükség esetén az eljáró bűnügyi igazgatóság meghosszabbíthat.

A Magyar Nemzet szerint még egy hétig bárki tehet észrevételeket és javaslatokat a Budapesti Közlekedési Központnak a januárban életbe lépő új forgalmi rendre. A tervezett változások a 4-es metró, valamint az év végére elkészülő budai fonódó villamoshálózat használatára kell hogy serkentsenek.

Az Index.hu arról ír, hogy japán tudósok ultra kemény üveget fejlesztettek ki. Az új anyag vékony, mégis kemény. Szilícium-dioxidból és timföldből készül, és ha sikerül piacra dobni, meghosszabbíthatja az épületekben, autókban és telefonokon használt üveg élettartamát.

A Portfolio a Budapest Bank termékértékesítés támogatási vezetőjét idézi, aki szerint a cégek majdnem egyharmada tervezi indulását valamely uniós pályázaton a 2014-2020-as időszakban, és ugyanilyen arányban új gépet, vagy eszközt szeretnének majd beszerezni, de a választ adók 12%-a ingatlanépítésre és felújításra szolgáló pályázatokra vár. A Vállalati Növekedés 2015 című konferencián Váczi Dávid hangsúlyozta, hogy ez a tájékozatlanságból adódhat, mert ilyen források nem lesznek az új ciklusban.

A Napi.hu szerint az októberi részvénypiaci áremelkedés ellenére sokan tartanak attól, hogyan reagál majd a tőzsde, ha a Fed végre elkezdi emelni a kamatokat. Ez rendszerint rosszat tesz a részvénypiacnak, a JP Morgan elemzői szerint azonban ezúttal még jót is tehet tőzsdének. További részletek 9 óra után az Üzleti reggeliben.

A pénzcentrum.hu arról ír, hogy az átlagoshoz képest sokkal több mosógépet adnak el mostanában a nagy áruházláncok. Az elmúlt napokban kezdtek el ugyanis vásárolni azok, akik sikerrel pályáztak a mosógépcsere-programban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×