eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Napirendre tűzi a Századvég-ügyet a nemzetbiztonsági bizottság

Napirendre tűzi a Századvég-ügyet következő ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága - közölte a testület szocialista elnöke vasárnap az MTI-vel.

Molnár Zsolt elmondta: tájékoztatást fognak kérni arról, hogy a Századvég munkatársai közül kik, miért és milyen minősített dokumentumokba tekinthettek bele.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a tervek szerint nem a jövő héten, hanem az azt követően ül össze legközelebb - tudatta Molnár Zsolt.

A Magyar Liberális Párt szombaton közölte az MTI-vel, hogy Fodor Gábor, a párt elnöke kezdeményezi a nemzetbiztonsági bizottság elnökénél a testület azonnali összehívását a Századvég-ügy miatt.

Felidézték: Pintér Sándor belügyminiszter Fodor Gábornak egy írásbeli kérdésre adott válaszából derült ki, hogy "a kormányközeli Századvég Politikai Iskola munkatársainak 2013-ig egyáltalán nem volt az állam titkainak kezeléséhez szükséges biztonsági tanúsítványa".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×