eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Folytatódtak a tárgyalások a szociális szféra érdekképviseleteivel

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) képviselője folytatta szombaton a sztrájktárgyalást a szociális ellátások területén legnagyobb tagságú, több ezer munkavállalót képviselő szakszervezetekkel - közölte a tárca az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) csatlakozott a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) sztrájktárgyalásához. Mint írták, a megbeszélésen a két szakszervezet együttesen kezdeményezte az Ágazati Kollektív Szerződés megkötését.

A megbeszélésen - amelyen Nyitrai Imre, az Emmi szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára, valamint Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke és Boros Péterné, az MKKSZ főtitkára vett részt - szó volt még az ágazati és kiegészítő bérpótlékok jövő évi rendszeréről, valamint a munkaközi szünet és szabadságnapok kérdéséről is.

Az Emmi emlékeztetett: a kormányzat és az érdekképviseletek rendszeresen tartanak egyeztetést, és a tárgyalásokat napokon belül folytatják.

A közlés szerint Nyitrai Imre elmondta: ősszel nyújtják be az Országgyűlésnek a munkaközi szünetekre vonatkozó javaslatot, az ágazati életpálya további elemeit pedig 2016-ban véglegesítik. Reményét fejezte ki, hogy a napokban összeülő Szociális Ágazati Érdekegyeztető Fórum keretei között nem csak e két szakszervezettel, hanem minden szereplővel folytatni lehet a közös munkát.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×