eur:
395.05
usd:
371.11
bux:
65184.06
2024. április 19. péntek Emma

Taxisblokád bénította meg Varsó közlekedését

Komoly közlekedési zavarokat okozott csütörtök délelőtt Varsóban mintegy 2 ezer taxis tiltakozása. A résztvevők a lengyel törvényhozók hatékony fellépését követelték a törvényt elkerülő fuvarozók ellen.

A hajnali óráktól tartó, kora délután befejeződött tiltakozás során a szervezők becslése szerint mintegy 2 ezer taxis Varsó öt külvárosi helyszínéről a belváros felé vonult lassított tempóban, megbénítva a legforgalmasabb fővárosi útvonalak közlekedését.

A taxisok a lengyel közszolgálati televízió értesülései szerint az ellen tiltakoztak, hogy a lengyel kormány nem tesz intézkedéseket több olyan fuvarozó céghálózat ellen, melyek - a törvényt megkerülve - testőri tevékenység címe alatt nyújtanak személyszállítási szolgáltatásokat, s ezt a szabályosan működő taxisoknál alacsonyabb áron teszik.

Amint a strefabiznesu.polskatimes.pl gazdasági hírportál közli, a tiltakozás szervezői már korábban kidolgozták a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényt módosító javaslatot, ami szerintük lehetővé tenné a feketepiacon végzett fuvarozások hatékonyabb ellenőrzését és az eddiginél szigorúbb büntetését. A taxisok azt szerették volna elérni, hogy a szejm még az október 25-én esedékes parlamenti választások előtt foglalkozzon az indítványukkal.

A tiltakozó taxisok tervei szerint a csütörtöki tiltakozás a lengyel szejm székhelye előtt ért volna véget, az előre bejelentett gyülekezést azonban a parlamenti alsóház környékén a rendőrség útelzárásokkal megakadályozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×