eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Reich Gyula: Magyarországon is lehet vízválság

El kell kerülni a vízválságot Magyarországon, ez a legfontosabb célja a Kvassay Jenőről elnevezett nemzeti vízstratégiának - mondta a terv szerkesztőbizottságának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

"A Kvassay Jenő terv egyik legfontosabb célja, hogy el kell kerülnünk a vízválságot Magyarországon - mondta Reich Gyula, a Kvassay Jenőről elnevezett vízstratégia szerkesztőbizottságának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában - közölte Reich Gyula.

Természetesen a magyar vízválság nem úgy fog kinézni, mint a szaharai. De azért megjelenik itthon is. Ha visszaemlékszünk a három héttel ezelőtti budapesti vízözönre: nyilvánvaló válik, hogy olyan jelenségek és változások vannak, amiknek az okait igyekszünk feltárni - mondta a szerkesztőbizottság vezetője.

De ha azt nézem, hogy van egy infrastruktúránk, és ez az infrastruktúra ma láthatóan nem igazán alkalmas ezeknek a jelenségeknek a kezelésére, akkor úgy gondolom, hogy a vízválság értelmezhető Magyarországon - tette hozzá.

Az kezd közismertté válni, hogy a víz korlátos természeti erőforrás, egyben minden élet feltétele. Azt tudjuk, hogy a földön az összes vízkészlet mindössze 2,1 százaléka édesvíz, és ennek is döntő többsége jégben van benne. Ha ezt hozzátesszük ahhoz, hogy 2050-re kilenc milliárdra fog nőni a Föld népessége, akkor megvan a baj igazi okozója. Mert a víz konstans, nem változik a mennyisége a földi körforgásban - fogalmazott Reich Gyula.

A teljes beszélgetést vasárnap hat órától hallgathatják meg az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán, Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×