eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elindult Nagykanizsáról a menekültekkel megtelt vonat

Péntek éjszaka, pár perccel 11 óra előtt elindult a nagykanizsai vasútállomásról az a vonat, amelyre a magyar-horvát határtól mintegy 20 kilométert gyalogló menekülteket ültették a rendőrök.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy teherperonok mellett álló személyvonatra körülbelül ezer embert szállítottak fel. A gyékényesi vasúti határátkelőtől Surdon át Nagykanizsára mintegy 20 kilométer gyaloglók - többségében férfiak, csak néhány nő és gyerek akadt köztük -, szinte szó nélkül szálltak fel a vasúti kocsikra. Többek kérdésére, hogy hová viszik őket, a rendőröktől azt lehetett válaszként hallani, hogy "Ausztria".

A helyszínt biztosító rendőrök csak a karitatív szervezetek autóit engedték be a vasútállomás területére, így a menekültek vizet és élelmet is kaptak, illetve hallani lehetett, hogy hangosbemondón keresztül arabul adtak információkat a vonaton lévőknek. A környékbeli utcákat is megtöltő számtalan, leginkább csendes nézelődőt azonban a rendőrök távol tartották a migránsok vonuló csoportjaitól, de a vonat indulása után szinte mindenki el is hagyta az állomás környékét.

Az MTI úgy értesült, hogy a vonatokkal Vámosszabadiba, illetve Szentgotthárdra, az ott felállított regisztrációs pontokra szállítják, és ott regisztrálják a határon illegálisan átkelt migránsokat.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×